![]() |
Allahın Takdiri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allahın Takdirizamanın birinde dünyayı titreten bir kral varmış ![]() ![]() kral bir gece bir rüya görür ![]() ![]() ![]() adama sorar ![]() -ne yazıyosun adam cevap vermez ![]() ne yazıysun adam cevap verir ![]() -Allahın izniyle kim kiminle evlenecek onu yazıyorum ![]() kral şaşırır ![]() ben dünyanın en büyük kralıyım benim de bir kızım var onu da yazdınızmı? der ![]() adam yazdık der ![]() -kime? adam söylemez ![]() ![]() -biz senin kızını zenci bi köleye yazdık ![]() kral telaşla uyanır ![]() ![]() eşi -Allahın takdiridir der kral bağırarak ben kızımı zenci köleye de vermicem ama Allaha da karşı gelmicem der ![]() ertesi gün zenci köleyi yanına çağırtır ![]() derki -diyarın birinde bir mühür var ![]() ![]() ![]() ![]() zavallı zenci yola koyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -aradığın mühür taşın altındadır ![]() dereyi ve siyah kuşları izle der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -gördünmü benim kızımı kimlere layık eşi biey demez ![]() düğünden sonra kız ve köle odasına çekilir ![]() ![]() köle anlatır başında geçenleri anlatır ![]() ![]() -baba sen ne yaptın ![]() ![]() kral sorar ![]() kimle evlendirmişim ki diye kız zenci köleyle der ![]() ![]() kız gelde kendin gör o zaman diyerek babasını alır ve zenci kölenin yanına gider ![]() ![]() ![]() -ben sana demedimmi Allahın takdiridir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|