Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allahın, takdiri

Allahın Takdiri

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allahın Takdiri

zamanın birinde dünyayı titreten bir kral varmıştek isteği biricik kızını kendi gibi biriyle evlendirmekmiş
kral bir gece bir rüya görürrüyasında uçsuz bucaksız bir alanda yürümektediruzun yürüyüşün ardından bir yere gelir ve başında iki dev bulunan ve harıl harıl bişeyler yazan bi adam görür
adama sorar
-ne yazıyosun
adam cevap vermezkral tekrar sorar
ne yazıysun
adam cevap verir
-Allahın izniyle kim kiminle evlenecek onu yazıyorumder
kral şaşırırve derki
ben dünyanın en büyük kralıyım benim de bir kızım var onu da yazdınızmı? der
adam yazdık derkral sorar
-kime?
adam söylemezkral tekrar sorunca adam söyler
-biz senin kızını zenci bi köleye yazdık
kral telaşla uyanırve rüyasını eşine anlatır
eşi
-Allahın takdiridir der
kral bağırarak ben kızımı zenci köleye de vermicem ama Allaha da karşı gelmicem der
ertesi gün zenci köleyi yanına çağırtır
derki
-diyarın birinde bir mühür varonu bana getireceksinancak o şartla kızımı sana veririm derama getiremezsen hiç gelme yoksa seni öldürürüm der
zavallı zenci yola koyulurepeyce yol giderve bir derenin kenarına geliryerden bir taş alır başına koyar ve uykuya dalaro da bir rüya görürrüyasında bir ses duyar
-aradığın mühür taşın altındadır
dereyi ve siyah kuşları izle derbeyaz olurlarzenci köle çığlık çığlığa uyanırve rüyadaki sesin dediğini yapartaşı kaldırır ve mühürü bulurayrıca taşın altında birde çok yüklü bir hazine vardırzenci çok sevinirdaha sonra siyah kuşları izlerkuşlar derenin üstünde uçarak suya girerler ve beyaz olurlarzencide suya girer ancak belindeki kuşağını çıkarmadığı için beli siyah kalırzenci kralın ülkesinin yolunu tutarkralın sarayının karşısına daha görkemli bir saray yaptırır ve Allahın emriyle kralın kızını istemeye gelirkral tereddütsüz kızını verirve eşine derki
-gördünmü benim kızımı kimlere layık
eşi biey demez
düğünden sonra kız ve köle odasına çekilirkız kölenin belini gördüğünde bu nedir der
köle anlatır başında geçenleri anlatırkız koşarak babasının yanına gider
-baba sen ne yaptınbeni kimle evlendirdiğinin farkındamısın der
kral sorar
kimle evlendirmişim ki diye
kız
zenci köleyle derkral olmaz öyle şey der
kız
gelde kendin gör o zaman diyerek babasını alır ve zenci kölenin yanına giderbabası durumu anlayınca hemen istediği mühürü sorarzenci mühürü verirve kralın eşi derki
-ben sana demedimmi Allahın takdiridirKralı gelse bozamaz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com