![]() |
Çocuğa Neelr Öğretilebilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuğa Neelr Öğretilebilir![]() Arkadaşımın kızı bir yaşına gelmişti, Sen eğitimcisin neler öğretmem gerekiyor, bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum dedi ![]() Annelik uzun zaman alan ve günün yirmi dört saati devam eden, adı insan yetiştirmek olan bir iş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapabiliyorsan gözyaşlarını tutmamasını öğret, acı çekmeden olgunlaşamayacağını ![]() ![]() ![]() Kıskanmamayı öğret ona, arkadaşının başarısından mutlu olmayı, birlikte sevinçleri paylaşmayı, içinden neden ben değil de o demeden ![]() ![]() ![]() Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi, ama aynı zamanda kaybetmeyi öğrenmesini ![]() ![]() ![]() Her şeyin bir sonu olduğunu öğret ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kitaplardan keyif almasını, ders çalışmak istemiyorsa zorlanmamasını, ama okumayı sevmesini öğret ona ![]() Elbet er ya da geç alacaksın biliyorum, ama mümkün olduğunca geç al ona bilgisayarı ![]() Doğaya götür onu; hayvanlardan korkmaması gerektiğini öğret ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şartlar çok zor olsa da yalan söylememesi gerektiğini öğret ona ![]() ![]() Aşk acısı çekmenin hiç aşık olmamaktan daha güzel bir duygu olduğunu öğret ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatı sorgulamayı öğret ona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haklı olduğu konuda sonuna kadar diretmemesini öğret ve haklıyken dik durmasını ![]() ![]() ![]() Basit yaşaması gerektiğini öğret ona; çay içmekten keyif almayı ![]() ![]() ![]() İstemiyorum hayır demeyi öğret ona; istediğinde ise istiyorum demeyi, sevdiğinde ise "seni seviyorum" diyebilmeyi öğret ![]() ![]() ![]() Bir kot pantolon ve tişörtle üniversiteyi bitirmeyi öğret ona ![]() Temiz kokmasını ![]() ![]() ![]() Sorgusuz sevmeyi ![]() ![]() ![]() El yazısı ile notlar yazmayı ![]() ![]() ![]() Lafı dolandırmamayı ![]() ![]() ![]() Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik olmadığını, dostluğa yatırım yapması gerektiğini, kıymetini bilmeyenlerden uzaklaşmasını öğret ona ![]() Müziği sevmesini, sporla barışık yaşamasınıİşlerin hiçbir zaman bitmediğini söyle ona; en yoğun zamanda bile kendine vakit ayırması gerektiğini öğret ![]() ![]() ![]() Ama en çok da kendini sevmesini öğret ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendine özenli yemekler yapıp sofralar kurmazsa kimsenin onun için yemek hazırlamayacağını ![]() ![]() ![]() Hayatta her şeyden çok kendisinin önemli olduğunu öğret ona ![]() ![]() ![]() Aylin KOTİL |
![]() |
![]() |
|