![]() |
İhtiyaçtan Sevgi Ve Nefret |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İhtiyaçtan Sevgi Ve NefretKendi içimdeki yolculuktan, rastgele bir kanalda bıraktığım televizyondan gelen bir sesle uyandım ![]() diğer arkadaşına, karşıdaki iki kizi gösterirken ![]() ` Hangisine` diye soran arkadaşına, daldığım fikir yolculuğundan uyandırıp baska bir fikir yolculuğuna sürükleyen cevabı veriyordu: ` Henüz bilmiyorum, hangisi teklifimi kabul ederse ona aşık olacağım` Aşk yasamak icin aşık olmaya gerek yok aslında ![]() arkadaşlık hep bahane; içimizdeki yalnızlık duygusundan doğan korkuyu bastırmak esas olan ![]() ![]() ![]() ![]() birilerine de ihtiyaç duyuyoruz ![]() suyundan içecek bir insana, hayvana ya da bitkiye ihtiyaç duyması gibi, tıpkı bir şairin kendi şiirlerini okuyacak insanlara ihtiyaç duyması gibi, tıpkı bir öğretmenin kendindeki bilgileri öğretecek öğrencilere ihtiyaç duyması gibi ve evet tıpkı kendi suretini görmek isteyen yaradanın bizim yaratılışımıza ihtiyaç duyması gibi birilerine ihtiyaç duyuyoruz ![]() Karşılıksız sevmek kocaman bir yalan, ya da iyi niyetle efsaneleştirilmiş bir masal ![]() ![]() annesinin memesinin kokusunu aramasına duyduğu ihtiyaç gibi yani ![]() İnsan `seni seviyorum` diyecek birine ihtiyaç duyuyor ![]() bir şey bu, hesapsız, kitapsız& İşinde bir sorun mu cıktı, tuttuğun takım mı kaçırdı şampiyonluğu, dünyada ne kadar şanssız olduğunu mu düşünüyorsun, işte en cok o an insan ihtiyaç duyuyor` seni seviyorum` diyeceği birine ![]() Üstelik sadece başarısız ve mutsuz olduğumuz zamanlarda değil, ama başarımızı anlatacağımız ve bu başarının bilinmesi yoluyla mutluluk üretebilmek için ihtiyaç duyuyoruz birilerine ![]() edilmeye koşmak gibidir bu ihtiyaç ![]() da anne-babamızı ya da arkadaşlarımızı arama ihtiyacı gibidir bu ![]() Hiç saklamaya gerek yok; seni seviyorum diyeceğimiz birine ihtiyaç duyuyoruz ![]() ![]() bizi sarmalamasın ![]() yanılmamış oluruz aslında ![]() Düşünün; ne büyük bir boşluk bu sözcüğü söyleyememek, bu sözcüğü söyleyecek birinin varlığının olmadığını bilmek ![]() sözcüğün eksikliği çıkıyor ortaya ![]() diyebileceğimiz biri olmayınca ![]() Üstelik çoğunlukla midemizde yanmaya neden olacak bir sorun ortaya çıkana kadar da bu büyük ihtiyacı hissetmeyiz, tıpkı havasız kalana dek soluğun ne denli onemli olduğunu düşünmememiz gibi Üstelik de` varsın olsun işin bozulsun ne önemi var ki,önemli olan sensin`, ya da ` herkes hata yapar, sen de yaptın cok önemli değil` diyecek O ![]() `Seni seviyorum` diyebileceğimiz o insan yeniden umut, yeniden güç, yeniden yeni bir işe başlamak için başlangiç noktası oluyordur ![]() seviyorum` diyebileceğimiz o kişinin ne denli büyük bir zenginlik olduğunu bilmez, bu büyülü sözcüğü herkesten mahrum ederiz, tabi ki en çok da kendimiz için mahrum etmiş oluruz ![]() oyundur bu Ve; `senden nefret ediyorum` diyeceğimiz birilerine de ihtiyaç duyuyoruz ![]() da aynı şekilde o içimizdeki yalnızlık korkusunu susturuyor ![]() birbirinden ne kadar farklı ki zaten ![]() birbirinin içinde olan duygular diyelim ![]() çok sevdiğimiz kişiye, en değer verdiğimiz kişiye duymaz mıyız? Önemsediğimiz kişiye duyduğumuz sevgi kadar degil midir duyabileceğimiz nefret? Sevmek ya da nefret etmek için hiç bir şeye ihtiyacımız yok ![]() ihtiyacın ta kendisi zaten ![]() ![]() aşık olduğunuzu ya da ne kadar sevdiğinizi derecelendirmeye çalışmayın ![]() Karşınızdaki kişinin kimliği değil, sizin sevmeye ve nefret etmeye duyduğunuz ihtiyacın kimliği bu duygu ve olgulari var eden ![]() Bu yüzden sevdiğiniz ya da nefret ettiğiniz kişiye aynı şekilde değer verin ![]() onlar sizin içinizdeki o yalnızlık duygusunun yarattığı korkuyu dindiren unsurlar ![]() ![]() oturacak düşünce dünyanızda ![]() istemediğiniz kişilerin yaşamınızdaki varlığı da oturacak yerine ![]() kimlik sorgulamasi yerine daha üst boyuttaki kendi özünüze ve varoluşunuza dair sorgulama ve keşfedişler başlayacaktır ![]() de bizi vardırmaya çalıştığı yer de tam da bu yerdir zaten ![]() varoluşumuzun sorgulandığı ve kendimizi kendimizin içinde ifade etmeye başlayacağımız noktadır bu duyguların ve ihtiyacın bizi tasıdığı yer ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İhtiyaçtan Sevgi Ve Nefret |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İhtiyaçtan Sevgi Ve NefretÖzür dilerim Cadikiz senden aramizi acmak istemeden sana hic katilmadigimi ve sonunda yazdigin sonucu hic mi hic kabul etmedigimi bildirmek istiyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|