![]() |
Mermer Yontucu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mermer Yontucu![]() MERMER YONTUCUSU Bir zamanlar dağda, kızgın güneşin altında, mermer taşlarını yontmaktan bezmiş bir mermer yontucusu varmış ![]() Bu hayattan bıktım artık ![]() ![]() ![]() ![]() Onun yerinde olmayı ne kadar çok isterdim, orada yükseklerde her şeye hakim olacaktım, ışınlarımla etrafı aydınlatacaktım ![]() ![]() Bir mucize eseri olarak dileği kabul olunur ve yontucu o an güneş olur ![]() ![]() ![]() Basit bulutlar benim ışınlarımı kesecek kadar kuvvetli olduklarına göre benim güneş olmam neye yarar! diye isyan eder ![]() Mademki bulutlar güneşten daha kudretli bulut olmayı tercih ederim ![]() O zaman hemen bulut olur ![]() ![]() Ah, rüzgar geldi ve beni dağıttı, demek ki en kuvvetlisi o öyleyse ben rüzgar olmak istiyorum ![]() ![]() Ve dünyanın üzerinde eser durur, fırtınalar estirir, tayfunlar meydana getirir ![]() ![]() ![]() Bu bir dağdır ![]() Basit bir dağ beni durdurmaya yettiğine göre benim rüzgar olmam neye yarar ![]() ![]() O zaman dağ olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu bir küçük bir mermer yontucusudur ![]() İNSAN KENDİ SAHİP OLDUĞU DEĞERLERİ BİLİP DAHA FAZLASINI İSTEMEK YERİNE ONLARI DEĞERLENDİREBİLSE KEŞKE ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|