![]() |
Kahve Ve Hayat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahve Ve HayatNe zaman hayatında bazı şeyler taşınamaz hale gelirse, ne zaman 24 saat Kısa gelmeye başlarsa, O zaman kavanoz ve 2 fincan kahveyi hatırlayınız! Bir gün bir profesör, masasının üzerinde birkaç kutu olduğu halde felsefe dersindedir ![]() ![]() ![]() Bu sefer profesör önündeki kutulardan bir tanesinden aldığı çakıl taşlarını, çalkalayarak kavanoza döker, böylece çakıl taşları kayarak, tenis toplarının aralarındaki boşlukları doldurur ![]() ![]() Tekrar profesör masanın üzerindeki diğer kutuyu eline alır ve içindeki kumu yavaşça kavanoza döker ![]() ![]() Ve tekrar öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını sorar, Öğrenciler de koro halinde "evet" derler ![]() Bu sefer profesör masanın altında hazır bekleyen 2 fincan kahveyi alır ve kavanoza boşaltır, kahve de kumların arasında kalan boşlukları doldurur ![]() Öğrenciler gülerler! Profesör öğrencilerin gülüşünü destekleyerek "eveet" diyerek; Ben "Bu kavanozun sizin hayatınızı simgelediğini ifade etmeye çalıştım"der ![]() Şöyle ki; Bu tenis topları hayatınızdaki önemli şeylerdir; dininiz,ibadetleriniz, aileniz, çocuklarınız, sıhhatiniz, arkadaşlarınız ve sizin için önemli olan şeylerdir ![]() ![]() O çakıl taşları ise daha az önemli olan diğer şeylerdir; işiniz, eviniz, arabanız vs ![]() Kum ise diğer ufak tefek şeylerdir ![]() "Şayet kavanoza önce kum doldurursanız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Profesör gülerek: "Bu soruyu sorduğuna sevindim ![]() |
![]() |
![]() |
|