![]() |
Bir Yangının Külü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Yangının KülüGönül penceresinden ansızın bakıp geçti ![]() ![]() ![]() yeniden yakıp geçti ![]() ![]() ![]() Şehrin en kalabalık yerinde ona rastlayabileceğimi nereden bilebilirdim? Üstelik bu rastlantıyla darmaduman olacağımı bilseydim, değil aniden bastıran yağmurdan kaçmak, dışarıda üzerime çığ düşeceğini bilsem kaçmak için o alışveriş merkezine girer miydim? Ama olan oldu ![]() beni vurdu ![]() Önce benzetiyorum sandım ![]() bir güzel yıkandım ![]() hatta sanki ben onu yıllardır orada bekletiyormuşum gibi, beni görünce derin bir oh çekercesine rahat bir gülümsemeyle yanıma yaklaşırken, ben adeta donakaldım ![]() olarak da ne salaktım! Durumumu daha iyi kavrayasınız diye filmi iki gün öncesine sarıp, aramızda geçen diyaloğu kafa sesimle birlikte aktarayım: -Oooo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -İ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() istedimm ![]() ![]() ![]() ![]() -İyiii ![]() ![]() ![]() ![]() rahatlıkta) -Kilo mu almışsın sen biraz? (Ne diyeceğini bilemediğimden, dikkatimi çeken ilk şeye sığınıyorum ![]() deviriyorum ![]() -Biraz evet ![]() kadarıyla ![]() ![]() ![]() -Yok ben de aldım biraz ![]() ![]() ![]() ![]() (Sahiden ne ameliyatı?) -Fıtık! Aldırdım ![]() -A ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ama iyiyim şimdi ![]() evime yürüyerek geldim ![]() ![]() ![]() ![]() demek!) -E haber verseydin keşke ![]() ![]() ederdim ![]() -Üzülme, tek başıma hallettim ![]() ![]() içelim ![]() -Şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadi hadi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki o zaman birer kahve içelim ![]() ![]() Şimdi bu hikayenin kahramanına isim de istersiniz siz, değil mi? Sözünü ettiğim kişi, daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi kalbime yerleşen ve giderken içini talan edilmiş halde bırakan kiracılardan biri! Kendisi benim nezdimde aslen rahmetli ![]() şaşırdım, e siz şaşırmaz mısınız karşınıza çıksa şimdi bir zombi? Oturup birer kahve söyledik ![]() ![]() İnanın çok tuhaf oluyor ![]() dediğiniz adam tam karşınızda oturuyor ![]() "Çok güzel görünüyorsun ![]() ![]() ama benimkisi "Farkındayım ![]() cümleyi söylediğinde bünyemde 2000 kalori eriten adama cevabım aynen bu oluyor ![]() gördüm seni ama ![]() ![]() ![]() "E anlat Yaso ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() güç hep ![]() ![]() yok mu?" diye pat diye soruveriyor ![]() ![]() duvarlarımı yıkmaya çalışırken, ben o an yanaklarımdan tüm vücuduma yayılan ateşle havale geçireceğimi sanıyorum! Neyseki imdadıma kafe elemanı yetişiyor ![]() miydiniz?" diye soruyor ![]() ![]() öncesine götür ya da şu an bu soruyu neden duyduğumu söyle bana ![]() demek geliyor içimden ![]() ısrarla tekrarlıyor: "Anlatsana ![]() ![]() ![]() yaşadım? Aslını istersen bıraktığın enkazı yeni ortadan kaldırdım! O nedenle sen şimdi ne diye karşıma çıktın, hiç anlamadım! Böyle demedim tabii ![]() konu mu yok?" diye ekledim ![]() gittin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() menü dışında yemek yemek de yasaktı ama ben aşağıdaki kafeden bir sürü çikolata siparişi verip yedim ![]() ![]() anlamadılar mı peki?" dedim merakla ![]() ağzından kaçırdı sonunda "Refakatçim için istediğimi söyledim!" Kalakaldı ![]() ![]() ![]() şimdi onun özel hayatında idik ![]() yapamayacağını anladı ![]() üzüldü ![]() ![]() gitti" dedi ![]() ![]() düşünüyordum ![]() korkuyordum ![]() birden ![]() aniden ![]() ![]() ![]() ![]() Bir filmin, bir şiirin, bir hüzünlü melodinin içinde gibiydim ![]() Kendi kendime "Şimdi sadece kızdığını sandığın bu adamdı bir zamanlar en sevdiğin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() diyordum ![]() ![]() yangının külünü yeniden mi yakıyordum? |
![]() |
![]() |
|