![]() |
Aşk Çiçeğim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk ÇiçeğimBir gün tutar bir caneriği çiçeğini sunar bahara ![]() ![]() Ve konar gözlere bir öpücük gibi kuşların sevinci bahar ![]() ![]() Bir tutam gün ışığı dolar içimize, bir tutam sevinç çığlığı ![]() Ne zaman bahar gelse sevinci yaşar kırlar, dağlı çocuklar umudu kucaklar bir yanımızda; bir yanımız da kuşlar, çiçekler, kelebekler sevinci yaşar ![]() ![]() Bir dağ pınarı gibi hayat kaynar kanımızda, yüreğimizde tomurcuk tomurcuk fışkırır aşk: Alıp götürür duygularımızı uzak dağların ötesine, serin serin esen rüzgarlar ![]() ![]() ![]() Sen bu dağların sevda türküsüsün bahar gözlüm, denizlerin mavisi, bulutların beyazı ![]() Çatlamış toprağın bağrına düşen bir damla su gibisin ![]() ![]() Ben sonbaharın yorgun yanık türküsüyüm oysa, sarıya çalar rengim, rüzgarlar estikçe savurur yapraklarımı uzak diyarlara ![]() Sen gülüşünde baharın ilk sevincini, gözlerinde göğün uçuk mavisini taşıyorsun ![]() ![]() Yaşamak bir su gibi berrak yüzünün aydınlığında, bir köy türküsü gibi içli ve hilesiz ![]() ![]() ![]() Ben seni ozanca sevdim türkübakışlım, sular gibi temiz, bir rüzgar gülü gibi hilesiz ![]() Mehtabın güzelliği, yıldızların ışıltısısın sen karlı dağlarda, rüzgarların soluğu, güneşin dostluğusun ![]() Umut, aşk ve alın terisin ak alınlarda ![]() ![]() Ceylan gözlerin sevinci, dudakların ıslığısın türkülü ırmaklarda ![]() Acılar içinde de olsam yaşamı çılgınca sevdim ![]() ![]() En çok da seni sevdim aşkçiçeğim ![]() Yol türküleri kederlidir nazlım, yol türküleri dertli, yol türküleri acılı ![]() Gidersen kar yağar istasyonlara, boynu bükük bakar ardindan akasyalar ![]() Gitme, bir güvercin sıçaklığı gibi kal yüreğimde ![]() Ben ki sevdamı dağlı bir çiçek gibi göğsümüm üstünde taşıdım hep, namusumun akında ![]() Ne zaman gözlerine baksam beyaz beyaz güvercinler kanat çırpar mavilere; Güller açar ne zaman ellerimi uzatsam saçlarına, serin serin eser yeller ![]() Bu sevdayı alıp gitme benden, alıp gitme buralardan, gözleri türkülü kuşum ![]() İçimdeki baharı öldürüp gitme ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|