Gercek Dost |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gercek Dost![]() Gercek Dost Ülkenin birinde iki gerçek dost yaşarmış ![]() Birinin malı, ötekinin malı gibiymiş ![]() Anlaşılan o ülkede dostluk, bambaşkaymış ![]() ![]() ![]() Bir gece ülkede herkes dalmış derin uykulara ![]() Orada güneş battı mı, fırsat bu fırsat der, uykunun tadını çıkarırmış millet ![]() Gece yarısı bizim dostlardan biri, fırlamış yatağından, koşmuş doğru dostunun evine ![]() Uyandırmış hizmetçileri tatlı uykularından ![]() ![]() ![]() Dostu, yukarıdan duymuş sesini Hemen kaptığı gibi kılıcını, kesesini, koşmuş dostunun yanına ![]() ![]() "Hayrola!" demiş, merak içinde, soluk soluğa ![]() ![]() ![]() "Sen, kolay kolay uyandırmazsın kimseyi, uykuyu da seversin üstelik ![]() Kumarda kaybettiysen; al şu keseyi ![]() Evini bastılarsa; işte buradayız ben ve kılıcım ![]() Haydi gidip haklarından gelelim ![]() Yalnız yatamaz mı oldun yoksa??? Benim güzel cariyeyi al git öyleyse ![]() ![]() ""Yok a canım " demiş dostu![]() ![]() "Ne o, ne de bu![]() Rüyamda biraz düsünceli gördüm seni ![]() ![]() ![]() Sakın başı dertte olmasın deyip koştum ![]() Kusura bakma dostum!" Gerçek bir dostu olmak ne güzel bir şey! Derdini açmanı beklemez bile ![]() ![]() ![]() Kendi bulup söylemek ister, belki sen çekinirsin diye ![]() Sevdiği insanın üstüne titrer, bir düşten, bir hiçten nem kapar Sen Gülerken Yanindakiler de Güler Ama Aglarken Yanliz Aglarsin ![]() Onun icin Öyle Bir Agaca Yaslan ki! Asla Yikilmasin ![]() ![]() Öyle Bir Dost Edin ki, Asla Birakmasin ![]() ![]() |
|
|
|