![]() |
Hayatın Anlamı Senin Bakışlarında Gizlidir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayatın Anlamı Senin Bakışlarında GizlidirOsmanlı İmparatorluğunun duraklama dönemi başlamış ![]() Bunu Anadolu da yaşayan halk ta yüreğinde hissetmektedir ![]() Geniş ve mümbit ovaların bulunduğu atılan bir tohumun bire on verdiği Anadolu kasabasında yaşlı, yorgun aynı zamanda görmüş geçirmiş, bilge bir ihtiyarın birbiriyle anlaşamayan üç oğlu vardı ![]() Yaşlı adam son günlerine varmadan önce bu oğullarını nasıl bir birleri ile dost edeceğini düşünüyor ![]() Sonunda bir plan kuruyor kendince ![]() Çağırıyor oğullarını ![]() -"Evladım falanca diyarda bir ağaç vardır ![]() Bu sonbaharda git o ağacı ziyaret et ![]() oğul gidip ağacı bulur eve döndüğünde babası ve kardeşleri onu çevrelemiştir ![]() Başlar anlatmaya: -"Babacığım söylediğin ağacı gidip gördüm yaprakları sararmış, dökülmüş gariban bir ağaçtı ![]() Aradan zaman geçer ![]() ![]() Baba ortanca oğlunu çağırır yanına ![]() -"Oğul sıra sende git ve ağacı ziyaret et ![]() oğul gider koyu bir kış günü ağacı görür ![]() ![]() Başına toplanır ev halkı: -"Babacığım görmemi dilediğin ağacı gördüm ![]() Kupkuru, nerede ise ölmüş, işe yaramaz bir ağaçtı ![]() ![]() Yine zaman hızla ilerler ve mevsim yaz olur ![]() Baba büyük oğlunu çağırır ve yola çıkmasını diler ![]() Oğul gider ağacın bulunduğu diyara, görür ve döner evine büyük hayranlıkla ![]() -"Babacığım o ne muazzam bir ağaçtı öyle ![]() Kocaman bir gövdesi yemyeşil yaprakları, bütün meyvelerden leziz meyvesi var ![]() Hayran oldum babacım ![]() Görmüş geçirmiş bilge baba amacına ulaşmıştır ![]() Anlayan insan için gönüllere şayan bir nasihat verdi oğullarına; -"Oğullarım dünyadaki herkes Allah ‘ın insanlara en âdilce dağıttığı nimet akıldır derler: çünkü hiç kimse akıl payından şikayetçi değildir ![]() ![]() Ama hepiniz de farklı yorumlar getirdiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|