Üç Sarı Gül |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç Sarı GülSüper markete alışveriş için girmemiştim aslında ![]() 37 yıllık kocamı kaybedeli bir hafta olmuştu ve bu dükkanda onunla ne tatlı anılarımız vardı![]() Ben alışveriş yaparken ortadan kaybolurdu Nereye gittiğini bilirdim![]() Elinde üç tane sarı gülle dönerdi hep![]() Rudy sarı gülleri çok sevdiğimi bilirdi İçim hem sevgi hem hüzünle doluydu![]() Birkaç şey alıp sepete attım![]() Tek kişi için alışveriş, iki kişiye alırkenden daha çok düşündürüyor insanı, nedense ![]() Et reyonun önünde bifteklere bakıp, Rudy nin bunlara nasıl bayıldığını hatırlarken bir genç kadın geldi yanıma ![]() İnce uzun, güzel bir sarışındı![]() Bir kocaman pirzola paketi aldı, sepetine attı![]() Sonra durdu, düşündü, pirzolaları sepetten çıkarıp, tekrar rafa koydu![]() Ona tebessüm ederek baktığımı fark etti aynı anda![]() "Kocam pirzolayı çok sever, ama bu fiyatla da alamam ki ![]() Bilemiyorum![]() ![]() " Dokunsalar ağlayacağım ![]() Mavi gözlerinin taa içine baktım "Kocam sekiz gün önce öldü" dedim, sesimin titremesini kontrole çalışarak![]() "Alın bu pirzolaları ve birlikte olduğunuz her anın hazzını yaşayın![]() " Başıyla evetledi ![]() Pirzolaları tekrar sepetine koydu ve yürüdü![]() Ben de süt, peynir reyonuna doğru gittim Şimdi artık hangi büyüklükte süt almalıyım, diye düşünürken, bana doğru gelen yeşil elbiseye dikkat ettim Oydu![]() Sarışın kadın![]() Yüzünde o güne dek rastlamadığım kadar güzel ve anlamlı bir tebessüm vardı![]() Göz göze geldik![]() "Bunları size aldım" dedi ![]() "Kasaya vardığınızda, parasının ödendiğini göreceklerdir![]() " Uzandı, yanaklarımdan öptü ve![]() Ve sepetime, uzun saplı üç sarı gül bıraktı![]() Ona ne yaptığını, bu güllerin benim için ne mana ifade ettiğini söylemek istedim, ama mümkün mü? ![]() Hıçkırıklara boğulur ve göz yaşlarım görmemi hızla engellerken, uzaklaştığını hayal meyal seçtim![]() Sepetimdeki sarı güllere baktım![]() Hem de üç taneydiler![]() Nerden biliyordu? ![]() Birden anladım ![]() Bilmiyordu ki![]() Dükkanda yalnız değildim![]() Gözlerimde yaşlarla yukarı doğru baktım![]() "Rudy ![]() " dedim![]() "Rudy, beni unutmadın, beni hala bırakmadın değil mi?![]() " Rudy, gene benimle gelmişti alışverişe![]() Bu sarışın kadın onun perisiydi![]() "Ağlamak güzeldir ![]() Süzülürken yaşlar gözünden, Sakın utanma![]() " Aynen öyle![]() Geliyorsa içinizden aldırmayın ![]() Ben de öyküyü çevirirken ağladım zaten![]() En iyi ağlamayı en çok sevenler bilir!![]() Yazar : Gülay Göl ![]() |
|
|
|