|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bursa, cezaevinde, günleri, hikmetin, nazım, tutsaklık |
![]() |
Nazım Hikmet'in Bursa Cezaevi'nde Tutsaklık Günleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nazım Hikmet'in Bursa Cezaevi'nde Tutsaklık GünleriKoğuş arkadaşlarını okumaya yazmaya yönlendiren Nazım, aynı zamanda cezaevi yönetimine de yardım etmektedir ![]() ![]() Birkaç gün denetim yaptıktan sonra müdüre: - Nazım da buradaymış, çağır da görelim nasıl biridir? der ![]() Nazım'ı odaya getirirler ![]() -Demek Nazım sizsiniz, der ![]() Nazım'a oturması için yer göstermez ![]() Kısa bir konuşma sonrası, gidebilirsiniz, der ![]() Nazım tam kapıdan çıkarken durur ve müfettişe: -Ömer Hayyam adını duydunuz mu? diye sorar ![]() Müfettiş hemen atılır: -Kim duymaz Hayyam'ı ![]() Nazım: -Hayyam zamanında İran hükümdarı kimdi? diye sorar ![]() Müfettiş şaşırır ![]() Nazım konuşmasını sürdürür, görüyorsunuz sanatçıyı anımsadınız ama hükümdarı anımsamadınız ![]() Yıllar sonra beni dünya anımsayacak ama dönemin Adalet Bakanı'nı ve sizi kimse anımsamayacak, der çıkar ![]() Müfettiş yaptığı yanlışı anlar, Nazım'ı geri çağırır ama Nazım koğuşunun yolunu tutmuştur ![]() Sahi, o dönemin Adalet Bakani kimdi? |
![]() |
![]() |
|