Güneş Yüreğinden Öpecek Seni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güneş Yüreğinden Öpecek SeniSeni düşündüm gözlerin uykuya yenik düştüğü saatlerde ![]() ![]() Yine gözlerin yağmur ıslaklıgında avuç içlerimde nefes alıyordu Dudaklarımda soluyan cicekleri saçlarına bırakma telaşındayım Gece, siyaha çalan peçesini güneşe kaldırmadan ben sana ulaşmalıyım![]() Bir kelebeğin, yüregine ciceklerin gülüşlerini işlemesi gibi titrek ve heyecanlıydı adımlarım![]() ![]() Soluk soluğa şehrimin kaldırımlarını eziyorum Zaman çeşmesinden kum saati, bir nehir gibi akıyor yüzümün derinliklerine![]() Biliyorum sana gelirken, Ay ile yıldızlar uykuda![]() Yakamozlara uzanmış geceyi uyandırıp gözlerindeki baharları görmesinler diye sessiz ve derinden ilerlemeliyim![]() ![]() Dağlar çıkıyor önüme![]() Yorgunluğumu farketsem bir an, alnımın terini siliyor rüzgar![]() Susasam, kan ter içindeki dudaklarıma sebillerden hayallerini içiriyorum![]() ![]() Duvar gibi taşlar dizili önümde![]() Saçlarımdan köprüler kurdum puslu uçurumlara![]() Gözlerim bir an zifiri karanlığa yenilecek olsa, gökyüzünün karanlığını kibrit aydınlığıyla aşıyorum![]() ![]() Baharın koynunda açan gelincikler gibi, vuslat kokan toprakta hasretini filizlendirip sana geliyorum ![]() Gözlerine yağmur ıslaklıgında düşecegim birazdan![]() Pencerene düşüp Ay ile yıldızların kıskandığı gülüşlerine yaslanacağım gecenin karanlığa yaslandığı gibi![]() Bahara küskün güllerin kıskandığı gözyaşlarından bir damla alıp kurak topraklarıma yüregini sereceğim![]() Gelsem de yanına, ne olur yanlış anlama![]() ![]() Ne sabahı senin teninde karşılamak istiyorum ne de kirpiklerinde yanında uyumayı![]() Sadece saçlarının rahatca uyuması için kücük ve sıcak bir avuç oluyor yüreğim![]() ![]() Kırılacak saçlarını avuç içlerimde biriktirip güldesenli ciceklere bırakmak için sana geliyorum![]() Biliyorum geldiğimde hafiften rüzgar esecek saçlarına![]() Uyanır gibi olacaksın, o uykuya dalmış gözlerini cizecegim yüregimin başkentine![]() Yüzünün karanlığa inat aydınlığa bakan cizgilernii işleyeceğim kirpiklerime![]() Yanına geldiğimde, kaç kez yüreğim saçlarını koklamak icin eğileyecek başucuna Yarım kalacak![]() Düşten öte hiçbir şey yaşanmayacak çünkü![]() Ellerim suskunlugunu bozup saçlarını dokunmak isteyecek![]() Saçlarına dokunursam bu düşten uyanacağım biliyorum![]() Usulca ellerimi çekiyorum saçlarından Tokalarına bakakalıyor gözlerim![]() Yüregim ise hala baharımsı kokunda![]() ![]() ![]() Birazdan şafaklar düşecek bulutların arasından ![]() ![]() Kirpiklerinin ucuna güneş usulca eğilip sıcaklığını bırakacaklar dudaklarına![]() Gitmeliyim yüreğim![]() ![]() Biliyorum benim geldiğimi bir bilsen, uyur muydun geceye uzanıp ?![]() ![]() Kıyamadım ki o tatlı uykuna![]() Kaldırıp seni, düşlerinden alıkoymaya kıyamadım işte![]() Öyle tatlı gülümsüyordu ki; gözbebeklerine dalıp, hayallerimin Cennetinde seninle gezindim delicesine![]() Kıyısında hiçbir zaman kavuşamacağımız" vuslat denizinde " dalgaları ezdik yüreklerimizle![]() Kıyamadım seninle gezerken yüreğini düşlerinden uyandırmayı![]() ![]() Gitmeliyim hasretim- birazdan güneş gölgeleri ısıtacak![]() Birazdan perdeyi araladığında kirpiklerini umuda çevir![]() Ellerini rüzgara uzat, parmak uçlarına en nadide ciceklerin tomurcuklarını serecekler![]() Kirpiklerini ise bulutlara çevir, uyku mahmuru yüzünü ıslak yağmurların sıcak damlaları yıkayacak![]() ![]() Ve yüregini ise güneşe çevir gül yüzlüm; benim yerine güneş, seni yüreğinden öpecek![]() ![]() ![]() " Güneş, kirpiklerinden Yağmur, gözbebeklerinden Sevgi ise yüreğinden eksik olmasın ![]() ![]() ![]() ![]() " |
|
|
|