![]() |
Uykuya Özlem |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uykuya ÖzlemUYKUYA ÖZLEM hiçbir derinlikteki uyku, hassas bir beyni, düşünce suçu işlemekten alıkoyamaz ![]() ölüm müstesna ![]() -hangi kırgınlık veya yorgunluk kırarsa kırsın onu yine de kan damlar ucundan kalemin ![]() yol olur o damlalar, dönüşür kıpkızıl kelimelere ![]() bu acı; hayattır, öyle bir hayat ki; -tamamen gerçektir- bir zerrecik arabesk nüans taşımaz ![]() bir garip vicdan azabı gibidir yaşamak; ne kovsan gider, ne kalsa kabul edebilirsin ![]() ölü beden gibi toprağa serilse-gömülse ruh olup göklere uçsa insan sanki yine de bırakmayacak gibi onu ![]() birak kendini boşluğa der çırpınma ki batmayasın boğulmayasın gözyaşı selinde ![]() yaşamak sözcüğünden olumlu bir anlam çıkarılacaksa eğer huzur dolu bir uykuya benzer denebilir ![]() ancak; bu ne tuhaf bir yataktır ki bedenini kabul etse bile insanın ruhunu ve vicdanını kovar acımasızca ![]() ben şimdi, derin bir uykunun zirvesinde bir dağ başında gürül gürül akan bir ırmağın kenarında yemyeşil çimenler üstünde yatıp uyumak isterdim, ancak; dağ beni atar tepesinden ırmak çekip boğmak ister ![]() uyku içinde uyku beklerken kâbus içinde kâbus bulursa insan gözlerini kapatması için kim ikna edebilir onu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|