|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bakalım, beğenecekmisiniz, birbirinden, güzel, hepside |
![]() |
Hepside Birbirinden Güzel Bakalım Beğenecekmisiniz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hepside Birbirinden Güzel Bakalım Beğenecekmisiniz************************************************** **************************** HER ŞEYİN DAHA İYİ ANLATILABİLECEĞİ BİR YOL VARDIR ![]() ![]() ![]() ************************************************** **************************** NewYork'ta, Brooklyn Köprüsü üzerinde dilenen kör bir dilenci birgün, bir şairin dikkatini çeker ![]() Dilencinin boynunda asılı bir tabela vardır ![]() günlük kazancının ne kadar olduğunu sorar ![]() Dilencide sekiz dolar kadar olduğunu söyler ![]() dilencinin boynuna asılı tabelayı ters çevirerek birşeyler yazar; 'Şimdi buraya senin kazancını arttıracak birşeyler karaladım ![]() sonra yanına geldiğimde bana sonucu söylersin' der ve oradan ayrılır ![]() Şair, bir hafta sonra dilencinin yanına uğrayıp kendini tanıtınca dilenci; ' Bayım size ne kadar teşekkür etsem azdır ![]() kazancım ikiye katlandı ![]() üzerine şair gülümser ve: Tabelada " Doğustan körüm, yardım edin " yazıyordu ![]() ama ben yine göremeyeceğim diye yazdım " der ![]() Önemli olan, anlatılmak istenen seyi en iyi şekilde anlatmak olduğuna göre; Her şeyin daha iyi anlatılabileceği bir yol vardır ![]() bulmaya, uygulamaya ve ufkumuzu bu doğrultuda genişletmeye uğraşalım ![]() ![]() ![]() ***** GECE YARISI Yıllar sonra çocuk evlenmiş, çoluk çocuk sahibi olmuş ![]() gecenin bir yarısı saat 3:30 civarları telefonu çalmış ![]() - Ne var Anne, ne istiyorsun bu saatte, neden beni rahatsız ediyorsun ? Sabah arasan olmaz mıydı gibilerinden, annesini azarlayıcı sözler sarfetmiş ![]() buruk, biraz da ağlamaklı bir ses tonu ile; Bundan 25 yıl önce de bir gece yarısı 3:30 da sen beni rahatsız etmiştin ![]() " DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN OĞLUM " demiş ![]() ![]() ![]() ***** USTALIK BEDELI Bir fabrikada imalat hattındaki çok önemli olan ana makinalardan biri arızalanınca fabrikadaki tüm üretim de durdu ![]() makineyi çalıştırmak için çok uğraştılar, ancak ne yaptılarsa nafile, bir türlü başaramadılar ![]() çağırdılar ![]() Uzman gelip makineyi inceledi ![]() ![]() bir çekiç çıkardı ![]() ![]() belli bir noktasına elindeki çekiçle dikkatlice sert bir vuruş yaptı ![]() Makine hemen çalışmaya başladı ve hiçbir arıza olmamış gibi devam etti ![]() Fabrika tekrar harekete geçti ![]() faturasını gönderdi : "Hizmet bedeli karşılığı 1 ![]() ![]() Tepesi attı ve bir çekiç darbesi için bin doları çok buldu ![]() ayrıntılı fatura göndermesini istedi ![]() aşağıdaki ayrıntılı fatura geldi : Makineye cekiçle vurma bedeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nereye vuracağını bilme bedeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Toplam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ***** SEVGİ BUDUR Delikanlı kızı çok seviyordu ![]() ![]() artmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hatta ağlatmıştı bir keresinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sarılmışken, delikanlı sordu: " Bana neden katlanıyorsun ? ![]() ![]() ![]() ![]() ! ![]() ![]() Ben aynı soruyu senin için kendime sordum ve cevabı buldum ![]() sen ne cevap bulacaksın ? " Kız düşündü ve yanıt verdi: " Seni sevdiğim için" Delikanlının suratı asılır gibi oldu ![]() vermediğini hissetti ![]() ![]() ![]() bana neden katlanıyorsun ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sana katlanmıyorum ki!!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|