![]() |
Şükretmek Kolaymı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şükretmek KolaymıHz ![]() ![]() ![]() ![]() Vücuduna dikkatlice baktığında ise cildinde büyük yaralar ve o yaralarda kurtçuklar olduğunu görür ![]() Ama adam bütün bunlara rağmen ellerini kaldırmış mutluluktan uçacakmış gibi DUA etmektedir: Ey nice zenginlere vermediği nimeti bana ikram eden RABBİM ! Sana ağaçların yaprakları sayısınca, şu sahildeki kum tanecikleri sayısınca, denizlerdeki her damla sayısınca şükürler olsun Hazreti İsa (a ![]() ![]() - Ayağın yürümüyor, gözün görmüyor; bedenin de sağlıklı görünmüyor ? Buna rağmen çoğu zenginlere verilmeyen nimetlerin sana verildiğini düşünmekte, bunun için de büyük bir mutlulukla şükretmektesin ![]() Kapalı gözleriyle sesin geldiği yana yönelen kötürüm adam şöyle der: - Efendi ! ALLAH-U TEÂLÂ bana öyle bir kalp vermiş ki, o kalple Onu tanıyorum ![]() ![]() ![]() - Ama gel gör ki, ayakları topal, gözleri kör, bedeninde hastalıklar bulunan bu kötürüm adama RABBİM, bu sevgiyi ihsan eylemiş, bu nimetin farkına varma tefekkürünü nasip eylemiş ![]() İşte bunu düşününce kendimi tutamıyor ve: Ey nice zenginlere vermediği nimeti bana ikram eden RABBİM ! Sana ağaçların yaprakları sayısınca, şu sahildeki kum tanecikleri sayısınca, denizlerdeki her damla sayısınca şükürler olsun diye teşekkür etmekten kendimi alamıyorum ![]() Baş gözü kapalı da olsa kalp gözü açık olan bu adama yaklaşan Hz ![]() - Ver şu elini öyle ise! diyerek elinden tutar, eğilerek görmeyen gözlerinden öper ![]() ![]() Karşısındakinin Hz ![]() - Sen şu ölüleri dirilten, hastalara şifalar bahşeden mucizelerin sahibi Peygamber değil misin ? der ![]() ![]() - Belli olmuyor mu ? deyince: - Gözlerimden belli oluyor da ayaklarımdan henüz belli değil, der ![]() Tebessüm eden Hz ![]() - Sen hele bir ayağa kalkmayı dene ! deyince, silkinen kötürüm adam dimdik ayağa kalkar ![]() - Ey Allahın Nebisi, sendeki bu mucizeler de Ondan değil mi ? Öyle ise izin ver de geç kalmayayım, Ona şükredeyim, diyerek hemen yere iner, başını secdeye koyar ve der ki: - RABBİM ! Seni tanıyan bir kalple, şükreden bir dil nimetinin şükrünü yapmaktan acizken, şimdi gören bir çift gözle, yürüyen iki de ayak lütfettin ![]() Bu sırada çevreden toplanan halk, gösterdiği bu mucizelerden dolayı Hz ![]() ![]() ![]() ın Peygamberi işaret eder: Benim değil secdedeki şu kötürüm adamın elini öpün Derler ki: - “Onu secdeye indiren nimetlere biz baştan beri sahibiz ![]() ![]() Hazreti İsa Aleyhisselam bunlara şu cevabı verir: - “Öyle ise tefekkür edin, siz de düşünün ![]() ![]() Dua ile canlar dua ile ![]() ![]() ![]() ![]() Kıssadan hisse |
![]() |
![]() |
|