![]() |
Aşkım Benim Hem Kalemim Hem Silgim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşkım Benim Hem Kalemim Hem SilgimBazen kaçarız ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başkasına; seçtiğimiz, ayırdığımız, sevdiğimiz bir başkasına kaçarız ![]() Kimi zaman yalnızlığın kulaklarımızı sağır eden uğultusundan kaçarız ![]() Çoğu zaman bizi boğan sıkıntılarımızdan, bunaltımızdan, bitmek bilmeyen iç bulantımızdan ![]() ![]() ![]() Hayatımızı eline teslim ettiğimiz yalanlardan ![]() ![]() ![]() Kuyruğu dik tutma zorunluluğundan ![]() ![]() ![]() Kalp kırıklıklarımızdan ![]() ![]() ![]() Her şeyin otomatiğe bağlandığı duygusu uyandıran şu modern yaşamdan ![]() ![]() ![]() Ve daha ne çok şeyden, kaçarız ![]() Sevdiğimiz, ayırdığımız, bizi sevdiğine inandığımız birine kaçarız ![]() Onu sevgilimiz yaparız ![]() Biz kaçak, ilişkimiz sığınaktır artık ![]() *** Tamam, itiraf edelim ki, sevmek çoğu zaman katlanmaktır ![]() Birbirimize katlanmanın en şık yolu, en güzel adıdır ![]() Fakat bazen de kaçmak, ardına bakmadan koşmak, koşmak, koşmaktır sevmek ![]() ![]() ![]() *** Bazen birini severiz; birdenbire lavaboya koşup kapıyı kapatıp yüzümüzü yıkar; aynaya bakıp saçımızı başımızı toplar, iki dakika soluklanıp öyle dışarı çıkar gibi ![]() ![]() ![]() Bazen de kapıyı vurduğumuz gibi sokağa fırlar gibi severiz ![]() ![]() ![]() Kimi zaman uzaktadır sevgili, hatta hep uzaktadır; sabaha karşı ruhumuz bedenden firar eder de yanına uçar ![]() Çoğu zaman yanımızdadır sevgili; işten güçten, eşten dosttan her bunalışımızda onun kucağına, sarılışına, gözbebeklerindeki ışıltıya kaçarız ![]() Sevmeyi eşsiz yapan şey budur biraz da ![]() ![]() ![]() İçinde kalbi küt küt atan bir kaçak saklaması! *** Hele aşk! ![]() ![]() O kaçar ve kaçtığı ne varsa tarihten silmek ister ![]() Hep sormuşumdur kendime; Aşkı harekete geçiren nedir? Yoksa insanın geçmişini silme isteği midir bizi aşka yönelten? Şöyle bir bakın; en tutkulu serüvenlerin kahramanlarına; karasevda kurbanlarına, aşktan yanıp tutuşanlara, bir bakın ![]() Çoğu taşınması ağır bir kişisel tarih yükünü sırtlanmış insanlardır ![]() ![]() ![]() ![]() Birisi, özel birisi "şşşşt, sus!" der onlara; "ben seni istiyorum, geçmişini değil!" İşte o an aydınlanır ortalık, geçmiş kararır ![]() Aranan kan bulunmuştur artık! Yaşamak hastalığı yerini aşka terkediverir ![]() "Aşk yeniden doğmaktır" diyenlerin kastettikleri biraz da budur ![]() *** İşte o yüzden aşka sadece hayatı temize çeken bir kalem gibi bakmak yanlış olur ![]() Aşk, aynı zamanda silgidir ![]() Geçmişi silen, silebilen bir silgi ![]() ![]() ![]() Bu yüzden önünde diz çökeriz onun, bu yüzden nerede görsek alnından öperiz ![]() Çünkü bir tek aşkın yaratabileceği sarhoşluk; bir tek aşkın yol açabileceği kadar devrimci bir kaçış bunu becerebilir ![]() Bir tek aşk, bizi kişisel tarih yükümüzün ağırlığından kurtarır ya da öyle sandırır ![]() Ama biliyoruz ki, silgilerin de bir ömrü var ![]() Ne demişti Ece Ayhan? "Silgiler silerken silinirler de ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|