![]() |
Sevginin Göz Yaşları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevginin Göz YaşlarıDelikanlı yiyecek bir şeyler almak Burger King standına yaklaşınca, standın arkasındaki bir kız dikkatini çekti ![]() müşterilerine siparişlerini verirken daima güleryüzlü, sıcacık bir şekilde hizmet veriyordu ![]() ![]() ![]() ilk bakışta aşık olunabilecek bir kızdı ![]() ![]() yetiştirebilmek için bir o yana, bir bu yana koşuşturuyordu ![]() gülücükler hiç eksik olmuyordu ![]() Delikanlı standa iyice yaklaştı ![]() gelmişti ![]() ![]() Kağıda ne almak istediğini yazmıştı: "Bir Tavuk Burger menü, Sprite, bir ketçap ve bir acı sos istiyorum, lütfen ![]() yüzündeki gülümsemeyi hiç kaybetmeden "-Hemen efendim" dedi ![]() "150 ![]() ![]() "Hayır" anlamında başını salladı ![]() ![]() Siparişlerini alıp uzaklaşırken "Teşekkür ederim" misali bir gülücük attı kıza ![]() Tavuk Burgerini alıp masasına giderken, arkasına baktığında, genç kızın tatlı bir gülümsemeyle arkasından bakmakta olduğunu farketti ![]() bir müşteri olmamıştı ![]() geldi ![]() yüzlerindeki gülümseme hiç eksik olmamıştı ![]() Delikanlı akşam eve döndüğünde aklı genç kızda kalmıştı ![]() kızın adının Selma olduğunu öğrenmişti ![]() neden böyle bir şey yaptığını da anlamamıştı ![]() hoşuna gitmişti ![]() ![]() Aradan iki gün geçmişti ![]() bir kağıtla doğruca Burger King'e gitmişti ![]() Selma" demeyi unutmamıştı ![]() ona uzattı ![]() "Merhaba, hoş geldiniz" diyerek siparişini hazırlamaya koyuldu ![]() durumu arkadaşlarına anlatmış olacaktı ki, herkes onlara bakıyordu ![]() hazır olunca, tekrar kredi kartını uzattı ve hesabı ödedi ![]() ayrılıp, masalardan birine oturdu ![]() başladığını farketti ![]() Allah'tan kimse bunun farkına varmamıştı ![]() Bir yandan sevinirken,diğer yandan genç kıza karşı dürüst olmadığını üzülmüştü ![]() ![]() bunu devam ettirmeye karar verdi ![]() gidiyordu ![]() Bu durum iki hafta bu şekilde sürdü ![]() gerek kalmamıştı ![]() ![]() sanki onu beklermiş gibi, karşısında onu görünce birden gözleri parlıyor, hemen "Hoş geldin" diyordu ![]() Burger menü, normal seçim, sprite, ketçap ve acı sos ![]() ![]() ![]() ![]() durumdan her ikisi de çok memnun görünüyordu ![]() King'de tanınan biri haline gelmişti ![]() O gün siparişini aldığında genç kıza bir kağıt uzattı ve oradan ayrıldı ![]() Masalardan birine oturduğunda, Selma'nın küçük not kağıdını okuduğunu gördü: "Özür dilerim Selma ![]() ![]() varsa,biraz beraber oturabilir miyiz? Bu teklifimi kabul edersen çok mutlu olurum ![]() Selma notu okuduktan sonra Emre'ye bakarak "Evet" anlamında başını salladı ![]() Eliyle de "Yarım saat sonra" diye işaret yaptı ![]() ![]() Kısa bir süre sonra da Selma'nın kendisine doğru geldiğini görünce, eli ayağının birbirine dolandığını hissetti ![]() ![]() bilemiyordu ![]() varabileceğini tahmin etmemişti ![]() ![]() kadar tatlı, o kadar sıcakkanlı biriydi ki, onu kesinlikle kırmak, üzmek istemiyordu ![]() ![]() de yanına oturduğunda, 'ağzımdan bir şey kaçırırım' diye çok korkuyordu ![]() kendisini tanıyan biri çıkmazdı ![]() kapatmış ve saklamıştı ![]() Fazla zamanı yoktu genç kızın ![]() alabilmişti ![]() ![]() kendisinden bahsetti ![]() ![]() hazırlanıyordu ![]() burada çalışıyordu ![]() ![]() içiyordu ![]() ![]() bir şeyler yazmaya başladı ![]() olmuştu ![]() olabilirim diye düşündü ![]() ![]() konuşamıyordu ![]() olduğundan bahsetmedi ![]() ![]() Bu şekilde yaklaşık yarım saat konuştuktan sonra, Selma kalkması gerektiğini söyledi ![]() ![]() Aslında bir işi vardı ve o gece de işe gidecekti ![]() otelde çalışıyordu ![]() Pazar günü buluştuklarında delikanlı durumu açıklamaya karar verdi ![]() güne ondan hoşlanmaya başlamıştı ve bu yüzden onun duygularıyla oynamak istemiyordu ![]() ![]() ne kadar saklayabilirdi ki! Ya da neden saklama gereği duysun ![]() olmuş,çıkıyorlardı ![]() başkasından öğrense; işte o zaman çok kötü olurdu ![]() Kışın en soğuk günleri yaşanıyordu ![]() buluşacağı yere erkenden gitti ![]() ![]() vardıktan kısa bir süre sonra Selma da geldi ![]() arabasına ![]() ![]() vermişlerdi ![]() gösterimdeydi ![]() ![]() Emre'nin omuzuna koymuş,bu şekilde filmi izliyorlardı ![]() film ![]() ![]() o kadar kısaydı ki! Çok duygusal ve güzel bir filmdi ![]() beğenmişlerdi ![]() hiçbir şey konuşmadılar, yazmadılar ![]() yine hiçbir şey açıklayamamıştı ![]() sinyali verince, yüzü sapsarı olmuştu ![]() ![]() Neyse ki sadece mesaj gelmişti ![]() ![]() Emre'nin telefonunu görünce, o da çantasından bir telefon çıkardı ![]() ablasına aitti ![]() ![]() verdiler ![]() ![]() ![]() mesaj gelmişti: "Seni özledim ![]() mesajdı bu ![]() Tarih 14 Şubat 1998; yani Sevgililer Günü ![]() ay olmuştu ![]() ![]() buçuk ay geride kalmış, birbirlerine öyle bağanmışlardı ki! Kah cep telefonuyla birbirlerine mesaj yolluyorlar, kah ellerinde kağıt kalem anlaşıyorlardı ![]() İki buçuk ay önce, belki de bir muziplik olarak başlayan oyun sayesinde, bugün birbirlerini çok seven ve her ne olursa olsun ayrılmamaya karar veren iki sevgili olmuşlardı ![]() 'Selma'yı kaybederim ' korkusuyla açıklamaya korkmuş, bugünlere kadar gelmişlerdi ![]() O gün sevgililer günüydü ![]() taşıyordu ![]() ![]() gürültüsünden uzak, kırlarda bir ağacın altına attılar ![]() bulutların arasından parlayarak ortaya çıkıyor, sanki onları ısıtmak istercesine çabalıyordu ![]() ![]() de Sevgililer Günü için hediye almışlardı ![]() yazılı, kalp şeklinde kırmızı bir yastık almıştı ![]() ![]() Emre ise, camdan yapılmış şeffaf, içinde kurutulmuş kırmızı bir gül bulunan kalp şeklinde bir biblo almıştı ![]() koymuştu: "Sevgilim, Şu anda o kadar mutluyum ki, bunu ifade edebilmem mümkün değil ![]() kadar da endişeliyim ![]() ![]() anlatacağımı bilemiyorum ![]() şakınlaşan bir ifade beliriyordu ![]() ![]() Umarım beni anlarsın ![]() bilmeni istiyorum ![]() içerisine girmiştim ki, o gün ne yapacağımı şaşırmıştım ![]() şaşkınlığım yüzünden oldu ![]() yapamayacağım bir şeyi, sırfa sana yakın olabilmek için bu yolla yapma cesaretine girdim ![]() yüzüme şaşkın şaşkın baktığını tahmin edebiliyorum ![]() niyetim yoktu ![]() ![]() geçen gün sana ne kadar yakınlaştıysam, sana ne kadar bağlandıysam, içimde de o kadar yoğunlaşan bir korku oluştu ![]() ![]() Ama artık benim için de,senin için de böyle bir haksızlığa dayanamıyorum ![]() kadar sevgi dolu yaklaştın ki, hep bu sevgine layık olmaya çalıştım ![]() ayrılışımda, her tarafta gülümseyen yüzünü, gülen gözlerini gördüm ![]() bu gülen gözlerde ve seven kalbinde kaybettim kendimi ![]() için lütfen yüzüme bak ![]() Selma, okuduğu mektuptan bir şeyler anlamaya çalışırcasına Emre'nin yüzüne baktı ![]() kıza: " Seni seviyorum Selma, seni çok seviyorum ![]() ![]() der ![]() bilmez bir halde Emre'nin yüzüne bakakalır ![]() ![]() ellerini Emre'nin avuçlarından çekmek istese de bunu başaramaz ![]() bir şey söylemeye yeltenir ki, Emre parmağıyla onun dudağına dokunup, bir şey söylemesini engeller ![]() gözyaşının akmasına engel olamaz; şaşkınlığın, mutluluğun, sevginin gözyaşlarına ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|