07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bana Sen Lazımsın
BANA SEN LAZIMSIN
Hadi gel  aç gönül bahçemde, baharım ol  sensiz olmasın sabah, gecem ol  uçur beni yalnız
sevdalara, kanadım ol  bir çift söz ol söyleyemediğim, seni seviyorum gibi 
Güneş ol geceye kavuştur beni  hasretim ol vuslata götür beni  ayrılık gibi yak
gönlümü  gelenim ol uzaklardan, beklediğim gibi, sevdiğim gibi  Özlediğim oldun,
gözbebeklerime hapsettiğimdi yüzün  bakışlarımda bir sen vardın, bir de hüzün  aşkın adı sen
olmuştun, sevdanın adı sen  şarkılar seni söylüyor, şiirler seni haykırıyor  sen bir özlemdin, özlemimdin
adını koyamadığım  güllerimdin koklamaya kıyamadığım  yüreğimdin koparıp
atamadığım  sendin işte, sen   nereye baksam, nereye kaçsam karşılaştığım  içimdeki çocuktun
sen, başedemediğim  salıncakta sallanan, kaydıraktan kayan  şımarmak isteyip de
şımaramayan çocuk  sen beklediğimdin biliyor musun  Deme bana gülüm, gülün ömrü az
olur  bataklıklarda açan nilüferim  güneşin olamam bilirim, yakar kavurur
bahçeleri  karanlıklarda dinlenirim 
hayat dediğin nedir ki,
senin için ölürüm  can  can olmak  ama sen vanımdan da ötesin bilirim  Aramızda hep
uçurumlar mı olacaktı, sana hasret  zindanlar mı olacaktı yüreğimin dar
koridorlarında  yangınlar mı olacaktı bahçemi kurutan  ve ben sana hasret  ben sana
sevdalı  okyanuslar mı olacaktı maviye hasret, gözlerim gibi  hep hüzün mü olacaktı
adım  hüzün  hep yeşili, sarısı, kızılı mı olacaktı, yapraklarımın  sevdalar mı yaşanacak, gemiler mi
kalkacaktı, senin olmadığın iklimlerden  sensiz bağlanıp, bensiz mi çözülecekti
halatlar  yalnızlığa mı açacaktık yelkenlerimizi  ne sen gelirsin  ne sevdan  ne meltemin
dokunur gözyaşlarıma  hangi iklimin çiçeğisin sevdiğim söyle  Kaf dağının ardında mıdır ilk
adım  adını sen koy sevdiğim bir sonbahar akşamıdan çalarak  adını sen koy ne istersen
Bekliyorum seni demiştin  bıraktın gecelerimle beni acımadan  Bir gün olduğun gibi kal
diyebilseydim
Hayat bu kadar uzun mu  veya geri getirebilecek miyiz zamanı geri  Yaşamak isteyip de
yaşayamadığım umutlarım, farkında olmadan yıllardır beklediğim mi? Kimsin sen? Sen benim
sevdiğimsin, sevdiğimi söyleyebildiğim Ne güzeldir seni seviyorum diyebilmek 
Ne güzeldir sevdiğinin gözlerine bakabilmek 
Ne güzeldir gelişiyle coşup, gidişine yanmak 
Ne güzel şeydir aşka aşık olmak  ruhum bedenimden ayrıldığında  ellerim ayazlarda kaldığında 
aşkın hep bende yaşayacak  Şimdi bir şarkı söyleniyor, uzaklarda 
Ne güzeldir sevdiğinin gözlerine bakabilmek 
Ne güzeldir gelişiyle coşup, gidişine yanmak 
Ne güzel şeydir aşka aşık olmak  ruhum bedenimden ayrıldığında  ellerim ayazlarda kaldığında 
aşkın hep bende yaşayacak  Şimdi bir şarkı söyleniyor, uzaklarda 
Ne güz ne güllere sığar, bu kalp bir sende titrer 
Yak hadi durma, senin bu küller 
Ne yazı ne kışı bekler,bu kalp bir seni özler 
Vur hadi durma senin bu izler 
Bana sen lazımsın 
Gözlerimin limanı oldu gözlerin 
Kirpiklerin gardiyanım 
Ağlamasınlar söyle  ben hiç gidemedim ki 
|
|
|