![]() |
Ben Üşüyorum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben ÜşüyorumBir kadın "ben üşüyorum" dediğinde, bunun cevabının; "üstüne bir şey al ![]() ![]() ![]() "istersen bir taksiye binelim ![]() ![]() ![]() "eve geldik zaten ![]() ![]() ![]() türünden bir söz olmadığını,"üşüyorum" dediğinde kadının "bana sarılsana" demek istediğini ve ona sarılmak gerektiğini öğrenmek, epey zamanımı aldı ![]() bu kadar basit bir şeyin erkekler tarafından niye anlaşılamadığını hiç anlayamazlar ![]() benzediğini düşünürler: "Anlayışsız ve beceriksiz salaklar ![]() Kadınların bir şey söylediklerinde aslında başka bir şey söylemek istemiş olabileceklerini kendim mi fark ettim, yoksa bunu bana bazen usulca,bazen sabırsızca, sözleriyle kadınlar mı öğretti şimdi tam çıkartamıyorum ![]() bunların "açıkça" söylenerek elde edilmesinin ise elde edilenin değerini düşüreceğine inanan kadınların niye isteklerini düpedüz söylemedikleri ise erkekler için hep bir sırdır ![]() Duygularını göstermenin kadınlara özgü bir davranış olduğunu sanan erkekler, açıkça sevgilerini ve şefkatlerini göstermekten hep utanırlar ![]() gösterdiklerinde, herkesin seyrettiği bir yerde sevişiyorlarmış hissine kapılıp tedirgin olurlar ![]() şeylerdir, kadınlar ise bunu hayatın her anında yaşanması gereken bir şey olduğunu düşünürler ![]() Hemen hemen hepsi gizli bir "derebeyi" olan erkekler, kadınların her isteğinde, her talebinde bir isyan, bir başkaldırı hatta bir hakaret görürler ![]() bir aşka kapılmaları ve bu aşkı taleplerini dile getirmeyerek göstermeleridir ![]() yeniden erkekliğine döndüğünde, kadınlar "üşümeye" başlarlar ![]() ![]() Artık erkeğin her davranışı ince eleklerden geçirilip, onun sözlerinde ve davranışlarında "sevgisizlik" işaretleri tek tek saptanır ![]() ![]() ![]() anlayışsızlıkların, artık eskisi kadar beğenilmemelerinden ya da sevilmemelerinden mi kaynaklandığını anlamaya uğraşırlar ![]() ![]() değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sen beni eskisi kadar sevmiyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erkek ise, o düz vahşeti ve insafsızlığı ile"ağlıyorsa biraz para ver," çözümlemesini benimser ![]() ![]() Kadın "üşür ![]() ![]() Kadın ya kadere rıza gösterip teselliyi hediyelerde, parada,çocuklarında,kendisine sağlanan güvende aramaya razı olur ve arada sırada tutan "ben çok yalnızım" yakınmaları ve ağlama nöbetleriyle hayatını sürdürür ya da "üşümeye" fazla dayanamayıp, "sarılmasını bilen" biri var mı diye etrafa bakınmaya koyulur ![]() radarlarıyla hemen bulurlar ![]() ![]() bilenler de bir süre sonra kaçınılmaz erkekliklerine geri dönüp, üşüyen kadına, üstüne bir hırka almasını söylerler ![]() Ahmet ALTAN ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|