![]() |
Her Kuşun Eti Yenmez Her At Aynı Kamçı İle Gitmez |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Kuşun Eti Yenmez Her At Aynı Kamçı İle GitmezDünyada süper güç adına Osmanlı İmparatorlu diye bir imparatorluk var idi ![]() Lala, merak ediyorum : Evliyâ nasıldır? Bana gösterebilir misin? dedi ![]() Bu hususta bilgili olan başvezir pâdişahla, tebdil-i kıyafet ederek bir çömlekçiye vardılar ![]() İşte şevketlim, şu çömlekçi evliyâdır Meraklı pâdişah çömlekçinin sabrını ölçerek, deneme kastiyle üst üste yığılı duran çömleklerin altındakini çekince, o sıra olduğu gibi kırıldı ![]() ![]() ![]() Canınız sağolsun, olur böyle kazâlar diye müşterisinden özür diledi ![]() Pâdişah çok duygulandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --Hiçbirini beğenmedim diye etleri perişan etti ![]() ![]() ![]() --Başka et kalmadı ![]() ![]() Bu tutum ve sabır karşısında mânevî hazla dolu dolu olan pâdişah : --Bir tâne daha diye başvezire emir verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --Buraya bak! Ben pâdişah falan tanımam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve pâdişah da anladı ki, her kuşun eti yenmiyor, her at aynı kamçı ile gitmiyor! |
![]() |
![]() |
|