![]() |
Hüznümü Sakladığım Yerler Eskidi Ey Ömrüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hüznümü Sakladığım Yerler Eskidi Ey ÖmrümHer çığlık bir susku, her susku bir çığlık oldu dudaklarımda, yüreğimin en derin yerlerini dolaşıyor durmaksızın Hüzün boynu bükük bir tablodur artık karanlık odamda, sıvaları dökülmüş bir duvarda asılı ![]() ![]() ![]() ![]() Günler sükût Kelimeler yitik, epeydir ne yazıp ne de çizdiğim var ![]() ![]() Dönderince yüreğimi gözlerime, dağılıp gidiyor uzak iklimlere sevgi kuşlarım … Hasret çatlağı bir çöldeyim, gündüzler taşımıyor artık hayallerimi, geceler karanlıkHüznümü sakladığım yerler eskidi ![]() ![]() ![]() ![]() bir uçurum kenarında kaldım ey oğul umudun siyaha büründüğü yerde tutunduğum dal incecik, kırıldı kırılacak ah bir bilsen, bir bilsen hangi acıların bağrımı deştiğini trenlerin bile çekemediği yürek ağrımı şimdi sen yüreğimin kimsesizliğisin ey oğul özlemin her gece bir başka işler içime ömür dediğin bir tutam düş bir yanı kahır bir yanı küs paramparça bir acıdır artık gökyüzüm bütün sevinçler üşümüş sen yüreğimin kimsesizliğisin ey oğul kucağımda çocukluğun kulaklarımda sesin gözlerimde gülüşün var acının yalnızlığı zifir acının sızıları zehir taştan da olsa dayanmaz yürek Ah canım oğul Bak vakit akşam yine Toplayıp tası tarağı, gitme vaktidir ey yüreğim Uzaklarda karanlığın içinde özlemler hayalinle birleştiğinde ve kuşlar sürü sürü selvi ağaçlarına tünerken, gecenin soğuk kollarına hüznün karasını sarıp, hasret düğümlendiğinde boğazına, düş yollara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayat ki, dalında sonsuz bir acı ve kıvrım kıvrım uzanan bir yol yüreğin gurbetinde ey ömrüm ![]() Son trende kalktı bak, içimdeki çocuk sevinçleri kayıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruhum yaralı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir çocuğun üşüyen elleri gibi ömrüm, hiç bir şey yanıt vermiyor, hiç bir şey ısıtmıyor üşüyen yüreğimi, kaybolan düşlerimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selamsız sabahsız bırakıp gitti bizi can oğul, hiç bir şey geri getiremez artık insan güzelimi ![]() ![]() ![]() Sevinç dediğin gençlik gibi, yağmur gibi yağar ve geçer, oysa şimdi ömrümün biktirdiği hüzün, sonsuz bir acıdır bana ey hayat ![]() Gönlümü oğul hasreti aldı, elimi diken sardı, ellerimsiz, ayaklarımsız kaldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şarkılar sustu, zifiri saçlarıyla örtüyor bu şehri geceler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anladımki, bu kalabalık şehirde yalnızım ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynalarda suretim, duvarlarda sesim var sadece, çığlıkla örülü bir tablo gibi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|