Dili Tutulmuş Gecelere Hapsettim Yüreğimi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dili Tutulmuş Gecelere Hapsettim YüreğimiYüreğine kustuğum metropol bir kentin merkezindeyim, anlıyamadığım ömrümün gelip geçen dökümüne yaslıyarak yüreğimi, bir hesap çıkarmaya çalışıyorum ![]() ![]() Biliyorum ihanet bir zaman diliminin ince çizgisinden gelip yuvalanır insanın yüreğine, yıkık duvarların sokağında tortu bırakarak ve kirleterek beyaz bulutları birer birer ![]() ![]() Buralarda sılaya da uzağım gurbete de, kendime de uzağım yalnızlığa da ![]() ![]() Ağrılar dolanıp duruyor boynuma![]() ![]() Soluk resimler gibi duruyor aynalarda yüzüm, gitgide yabancılaşıyorum kendime, yaşama, dünyaya ![]() ![]() İnsanların bu kadar onursuz davranışları, sahtekarlıkları, yalanları burkuyor içimi Üşümüş çocuk gözlerindeki ürperti gibi kalıyor bakışlarım![]() ![]() Düşündükçe anlamsızlaşıyor gözümde dünya, hayat, sevgi, aşk ne varsa ![]() ![]() Bazen aklıma düştükçe geldiğim yerler, kanadı kırık sevgilere hapsoluyor özlemim Oysa bilirim ki kanadı kırık hiç bir kuş uçamaz Kırgınlıklar kolay iyileşmeyen yaralardır biliyorum ve ben en çok kendime kırgınım ![]() ![]() Epeydir hiç resim yapmıyorum, şiir de yazmıyorum Kendime kızgınlığımı resimden ve şiirden alıyorum![]() ![]() Acıyıp duruyor yüreğim, ömrümün susuz kalmış, solmuş ve rüzgarda savrulmuş gönül çiçeklerine![]() ![]() Yaşamayı da bıraktım aslında, yaşıyor muyum ölü müyüm? Yoksa yaşayan ölü müyüm pek belli değil, kapandım içime git gide ![]() ![]() İçimde çağlayan suların sesi duyulmuyor ne yapsam dışardan ![]() ![]() Yanında geçtiğim bütün çiçekler kuruyor![]() ![]() Yerlere dökülen yapraklar savrulup gidiyor rüzgarla içimi acıtarak![]() ![]() Kırgın gülücüklerin kıyısında kar rengi bir susuş oluyor günler dudaklarımda![]() ![]() ![]() |
|
|
|