![]() |
Seyret Sus Ve Dinle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seyret Sus Ve DinleBir gün bir dağ güneşle birlikte güne uyandı ![]() ![]() ![]() Dağ dedi ki, "Ben ne güzel bir yerdeyim, önüm masmavi bir deniz ve her gün güneş bana gülümseyerek gün başlıyor ![]() Gökyüzünde küme küme bulutlar pamuk yığınlarını andırıyordu ![]() Martılar çoktan uyanmış gökyüzünde dans ediyorlardı ![]() ![]() "İiiiiiiiihhhhhh , bu da ne? Bu küçük fare benim manzaramı şimdi neden bozuyor?" Onun oradan bir an önce gitmesini istedi ve şöyle bir titredi ![]() Tepeden aşağıya doğru bir kaç taş hızla yuvarlanmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ara ara atlayan zıplayan balıklar denizin duruluğunda küçük halkalar oluşturuyordu ![]() Deniz dağın sıkıntısını anladı ve dağa seslendi: "Neden böyle bir günde bir küçük fare için mutsuzluk oyununa başlıyorsun ki? Bak ben dümdüzken balıklar da benim duruluğumu bozuyorlar ![]() ![]() ![]() Kabul et gerçeği, herşey bir şeylerle bütün aslında ![]() ![]() ![]() ![]() Dağ denize sordu: "SEYRET, SUS ve DİNLE? O da ne demek?" Deniz, "Bak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlediğindeyse onlardan öğrendiklerini uygulama fırsatı bulabileceksin |
![]() |
![]() |
|