![]() |
Bir Gemi Yanaştı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Gemi YanaştıAcılar ağır ağır demir atmak ta kıyıya ![]() poyrazlardan, tufanlardan kurtulmuş, Soğuk hava deposunda birikmiş, ah çekişler ![]() ve bir güverte de uzun süre beklemiş ![]() Kendini gizlemiş ![]() Bazı balıklar leş zannetmiş, bazıları merak etmiş sadece ![]() ![]() ![]() Geminin tek dileği; acıları kıyıya çekebilmekmiş hiç bir rıhtıma güvenmemiş ![]() Çok kalabalık ya da ışıklı neonlardan gözü korkmuş belki de ![]() ![]() ![]() Bir hiç gibi fenersiz yol almış sessizce, ama rotada hep, Kendi rıhtımını aramış, aramış ve bulmuş ![]() ![]() ![]() Şimdi içinde tek bir yolcu, uğurlayacak yolcusu olmadan Ve bir mendil bile sallamaksızın Ay`ın güverteye vurduğu yerde, dinleniyor ![]() ![]() ![]() Belki yol alır, belki kendi rıhtımında dinginliğin tadına bir düdük çalar, ses olsun diye ![]() ![]() ![]() Buradayım der gibi usulca ![]() evet yoktum ama buradayım Ey hayat, EY mavi deniz, EY azgın dalgalar! yordunuz, yoruldum, çok sustum! ama kaybolmadım, yolumu buldum ![]() Ve buradayım, bir düdük çalar ses olsun diye ![]() ![]() ![]() İnsanoğlu acı çekerken,sessizdir yaralıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptanı da yolcusu da sensindir, ama ufku görmek zaman alır ![]() ![]() ![]() Tecrübe bir adadır oysaki; ulaşılması zamana bağlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve işte başarmışsındır ![]() ![]() ![]() Artık bilirsin acıları, en alasından, en sunturlusundan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hepsinle birebir yüzleşmiş; VE uğurlamışsındır tek tek ![]() ![]() ![]() Ve uğurlayamadığın bir tek sen varsındır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ötesi yoktur ![]() ![]() ![]() Dinlenmek ve selam göndermek vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seni yok edemediler diye ![]() ![]() ![]() ve uğraşadursun; Yeni poyrazların hükmü yok artık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|