![]() |
Antenli Amca |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antenli AmcaSabah yine her zamanki gibi o kabus sesle uyandım ![]() ![]() ![]() Hemen kalkıp apar topar hazırlanmaya başladım okula gitmek için ![]() ![]() ![]() ![]() Annemi uyandırmamak için ayakkabılarımı bile koridorda giyindim!Çünkü bu sabah,her zamanki gibi o dayanılmaz kahvaltı dırdırını duymak istemiyordum ![]() Evden gizlice çıktıktan sonra her zamanki otobüs durağına gittim ve herkesin beklediği çöl yağmuru gibi her dakika büyük istekle aranan meşhur ''21 U 'yu beklemeye koyuldum ![]() Her zamanki saatinde geldi ve otobüste her zaman oturduğum yere oturup yeni mp3 çalarımla müzik dinlemeye başladım ![]() ![]() ![]() Sanırım soğanlık mah ![]() bıyıkları Zekeriya Beyaz'ın bıyıklarına benzeyen, elinde siyah işadamı çantası olan garip bir adamın tam önümde ayakta durmaya başladığı zaman ![]() ![]() ![]() ![]() Bu haliyle biraz komik görünüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Buraya kadar her şey tamam; yani pek de fazla ilginçlik yok! Ta ki sol üst cebinden göbeğine kadar sarkan kabloları görene kadar ![]() Evet ![]() ![]() ![]() Adam'ın ceketinin sol üst cebinden göbeğine siyah, ince kablolar iniyordu ![]() ![]() ![]() Kablonun diğer ucunu takip ettiğimde ise gözüm kulaklarına ilişti ![]() Kulaklarında walkman kulaklığı vardı ![]() ![]() ve sol üst cepten başka bir şey daha çıkıyordu ![]() Ve cep bir hayli kabarık duruyordu ![]() ![]() ![]() ![]() uzun ince anten adamın ağzına burnuna batıyordu otobüs hareket ettikçe ![]() ![]() ![]() ![]() Otobüsteki yolcular ilginç ifadelerle bu antenli amcaya bakıyor, hafifçe gülümseyip iç geçiriyorlar ve yeniden kendi düşüncelerine dalıyorlardı ![]() ![]() ![]() Bense adamın bu dış görünüşüne değil de iç görünüşüne daldım bir an ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl göründüğü umurunda değildi ![]() o fark etmiyordu bile ![]() diğer koluyla da siyah işadamı çantasını tutuyor, müziğini dinliyor ve arada birde kafasıyla ritim tutuyordu ![]() Hayatından gayet memnun ve çok neşeliydi ![]() ![]() ![]() bıyıklarını sıyırıp burnuna giren şu anten olmasa her şey daha iyi olacaktı ![]() ![]() ![]() belki de adamın kafasında bir problem olduğunu düşündüler ama ben ortada o kadar da garip bir olay göremedim ![]() Hatta adamı takdir ettim ![]() ![]() ![]() Olduğu gibi ![]() ![]() ![]() Bir düşünün; Hangimiz o adamın yaptığı gibi dış görünüşümüze aldırmadan, hayatı hissettiğimiz gibi yaşama cesaretini gösterebiliriz ki? Hangimiz dışarı çıkmadan önce kıyafetlerimizi ve dış görünüşümüzü en az bir defa kontrol etmiyoruz? Cevap ![]() ![]() ![]() Bir an babamın bana hediyesi olan yeni mp3 çalarımı antenli amcaya vermek istedim ![]() Vermek istedim çünkü bir anda dünyadaki en gerçekçi, en saf, en temiz kalpli insanı olduğuna inandım ![]() Ama mp3'ümü veremedim çünkü son anda aklıma gelen bir şey beni bunu yapmaktan vazgeçirdi! Çünkü ![]() ![]() ![]() Benimde büyükbabamdan kalma antenli bir cep radyom var =) İnsanların dış görünüşüne bakmak, görünüşüne göre muamele yapmak çok yanlış ![]() Bunu biliyorum ama sadece müzik aşkına da insanların bana da antenli amcaya baktıkları gibi bakmasına izin veremezdim ![]() Buna cesaretim yok şimdilik ![]() ŞİMDİLİK ![]() ![]() ![]() Hayatın bize ne getireceğini bilemeyiz bu yüzden büyük konuşmayalım belki de biz antenli amcadandaha komik durumlara düşeceğiz diğer insanların gözünde ![]() işte naapalım ![]() ![]() ![]() En iyisi yapmaya çalışalım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|