![]() |
Bir Maille Hayatiniz Nasil Degisir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Maille Hayatiniz Nasil DegisirO gece mail kutusuna gelen bir notun tüm geleceğini etkileyeceğini nasıl bilebilirdi kahramanımız ![]() kaplamıştı ![]() değişik renklerde güller tüm ihtişamıyla gözler önüne seriliyordu ![]() tıkladığında ise ekranda şöyle yazıyordu; "Hiçbirisi senin gibi olamaz ![]() Seni seviyorum ![]() ![]() ![]() Fulya çok şaşırmıştı ![]() çağrışım yapmamıştı ![]() etmişti ![]() yine aynı şeyler yazıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fulya bu esrarengiz kişiyi merak etmeye başlamıştı ![]() ![]() yanıtlamayı düşündü ![]() ![]() yalnız hissediyordu ![]() ![]() ![]() parmaklarının klavyeye uzandığını farketti ![]() "Bu çiçekleri bana neden gönderiyorsunuz? Lütfen kimliğiniz hakkında bana bilgi verirmisiniz? ![]() ![]() ![]() ![]() göndermek için "Gönder" tuşuna bastığında hayatının ne hale geleceğini asla bilemezdi ![]() ![]() ![]() ![]() bir mail daha gelmişti ![]() Yüreği dalgalı denizlere dönmüştü ![]() ![]() tek sayfalık bir ekran vardı karşısında ve şunlar yazıyordu; "Beni gerçekten merak ediyorsan yarın öğleden sonra saat 2'de bilgisayarının başında ol ve msn'in açık olsun ![]() ![]() ![]() huzursuz geçirdi ![]() ![]() ![]() Gece boyunca hep bu konuyu düşündü ![]() mailleri ona gönderiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün saat 14 ![]() ![]() Bir süre sonra ilk mesajı almıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Fulya kalbinin deli gibi atmaya başladığını hissetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sizi tesadüfen buldum ![]() Bana gelen maillerden birinde sizin de adresiniz vardı ![]() gizemlicicek@ ![]() ![]() ![]() ![]() birbirinden güzel çiçekleri maillemeye başladım ![]() -Peki ama "hiçbirisi senin gibi olamaz ![]() -İkimiz de çiçekleri çok seviyoruz değil mi? O zaman birbirimizi de çok seveceğiz desem herhalde yanlış olmaz ![]() Fulya ne diyeceğini bilemiyordu ![]() ![]() Sonra; -Bakalım zaman ne gösterecek ![]() olacağım ![]() -Hiç gerek yok ![]() ![]() ![]() ![]() Fulya iyice afallamıştı ![]() çıkmış olduğunu gördü ![]() ![]() elektrikleri kesildi ya da başka bir sorun çıktı" diye düşündü ![]() ![]() ![]() O gece ve sonraki geceler meçhul kişiden hiç mail gelmedi ![]() Her gün msn'i açıyordu ama orayada gelen giden yoktu ![]() yiyordu ![]() sinirlerini germeye başlamıştı ![]() ve Fulya bu esrarengiz kişiyi unutmaya başlamıştı ![]() Bir gün çalıştığı iş yerine sivil polisler geldiler ![]() Fulyayı arıyorlardı ![]() giren polislerden biri kollarına kelepçeyi takı vermişti ![]() oluyor, ben ne yaptım ki" diye avaz avaz bağırmaya başlamıştı ![]() bilgi vermiyordu ![]() diyorlardı ![]() ![]() Neler olup bittiğini çözmesi olanaksızdı ![]() kadar polisler tek kelime bile etmemişlerdi ![]() Kapısında "Dolandırıcılık Masası" yazan bir odaya girdiğinde hepten şaşkına dönmüştü ![]() diyince ilk sandalyeye kendini atıverdi ![]() -Söyler misiniz neler oluyor? Bu bir şakaysa çok ağır bir şaka oldu ![]() bu oyunu kesin ![]() ![]() ![]() eden polisin sert bir ifadeyle "Hep böyledir ![]() etmezler ![]() ![]() ![]() sözleri başını döndürmeye yetmişti ![]() yığılıp kaldı ![]() ![]() gözlerle etrafına bakıyordu ![]() Biraz sonra kendisini iş yerinden alan polislerden biri yanına geldi ![]() -İyi misiniz Fulya hanım? Kendinize geldiyseniz artık işimize bakalım ![]() Güçlükle doğrulmuştu ![]() Sonra polisinde desteğiyle tekrar o odaya girdiler ![]() oturmuştu ![]() -Fulya hanım, dolandırıcılıkla suçlanıyorsunuz ![]() gün içinde tam 28 işlem yapılmış ![]() hesabınıza yatmış ve oradan da başka bir hesaba havale edilmiş ![]() -Olamaz ![]() ![]() ![]() ![]() var ![]() ![]() -Fulya hanım,şimdi bize işbirliği içinde olduğunuz kişilerin adlarını vermenizi istiyoruz ![]() -Siz neler diyorsunuz? Ne işbirliğinden bahsediyorsunuz? ![]() -Dolandırıcılık bayan ![]() ![]() ![]() Genelde tek başına yapılmaz bu işler ![]() Ayrıca bu kadar parayı ne yaptığınızı da bize derhal açıklayın ![]() Fulya hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlamıştı ![]() Hiçbir şeye anlam veremiyordu ![]() ![]() Sinir krizleri geçirmeye başlamıştı ![]() Birden kendini parmaklıklı bir odada bulmuştu ![]() içeri süzüldüğü rutubetli küçük bir odaydı ![]() geçirmişti ![]() ağlıyordu gözlerinde ve üşüyordu ![]() ![]() ![]() polis kolundan tutup kendisini takip etmesini söyledi ![]() yürüyüş sonrasında tekrar ilk geldiği odaya varmışlardı ![]() Fulya'nın yüzü solmuştu ve tir tir titriyordu ![]() fincan çay verdiler ![]() Önce fincanın sıcaklığıyla ellerini ısıttı sonrada yudum yudum içmeye başladı ![]() -Başınız iyice dertte bayan ![]() ![]() ![]() hesabınıza havaleler yapmış ve ardındanda 4 trilyonu 3 ayrı hesaba aktarmışsınız ve bu paralar ertesi gün ilgi hesaplardan çekilmiş ![]() -Benim hiçbir bilgim yok, ben bir şey bilmiyorum diyebildi ![]() ![]() sarsıla sarsıla ağlamaya başladı ![]() sizi ve tutuklanacaksınız ![]() ![]() Fulya darmadağınık olmuştu ![]() ![]() Sonra "tutuklanacaksınız" sözünü hatırlayıp daha da büyük bir korkuya kapıldı ![]() konuşmadı ![]() ![]() başına kalmıştı ![]() ![]() Sonra bir bayan polis geldi ve kendisini takip etmesini söyledi ![]() Bu defa bir arabaya binmişlerdi ![]() çıkarılmıştı ![]() Savcı 55-60 yaşlarında babacan tavırlı biriydi ![]() -Otur kızım deyişi Fulyanın içini birazcık da olsa rahatlatmıştı ![]() -Anlat bakalım kızım ![]() -Benim bahsettiğiniz işlerle hiç ilgim yok savcı bey dedi ![]() Banka hesabınız öyle demiyor ![]() ![]() ![]() Ne vardı banka hesabında ![]() -Bakın ayın 13 ünde sarıgül notuyla 750 milyar, 17'sinde beyaz zambak notuyla 2 trilyon ve 19'unda da siyah lale notuyla kalanını havale etmişsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() beynini iyice zorluyordu ![]() Sarıgül ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ilk gelen mesajda hep sarı güller vardı ![]() siyah laleler ekranı dolduruyordu ![]() Ama bu nasıl olabilirdi? Savcıya doğru döndü ve kendisine gönderilen maillerden bahsetti ![]() ![]() Maillerin bu işle ne alakası olabilirdi? Savcı ber bir yere telefon açıp birisinin odasına gelmesini istedi ![]() ve -Fulya hanım ![]() bana tekrar anlatırmısınız ? dedi ![]() -Tabi dedi ağlamaklı sesiyle ![]() ![]() ![]() ![]() gece gelen maillerden bahsetti ![]() ![]() ![]() ![]() bahsetti ![]() -Bunların dışında bir şey daha olmalı dedi kız ![]() ayrıntısına kadar anlattığını sanıyordu ![]() -Peki ![]() -Evet bir kez yazdım Kim olduğunu merak ettiğimi sormuştum ![]() sonraki gün msn degörüşelim demişti ![]() -Yani siz onunla msn'de görüştünüz öyle mi? -Evet diye cevap verdi Fulya ![]() ![]() ![]() Sonra kız savcının yanına gitti ve Fulya'nın duyamayacağı şekilde bir şeyler anlattı ![]() ![]() gelmişti ![]() -Bak kızım ![]() ![]() Yoksa gençliğine yazık olacak ![]() ![]() ![]() Fulya hüngür hüngür ağlamaya başladı Savcı başını okşadı ve; -Koyverme kendini hemen ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra Fulyayı bir başka odaya aldılar ![]() geçmişti ![]() ![]() Kapı açıldı ve savcı beyle diğer genç kız içeriye girdiler ![]() ifade Fulya'yı biraz olsun rahatlatmıştı ![]() dönmüştü ![]() -Hadi bakalım kızım evine gidiyorsun ![]() ![]() ağlamaya başladı ![]() ![]() -Benim adım Ayşe ![]() ![]() araştırma sonucu asıl dolandırıcıları tesbit ettik ![]() -Peki ama bunun benimle ne ilgisi var? ![]() ne alakası var? Ayşe gülmeye başlamıştı ![]() konuşmaya çağırmasının tek nedeni vardı ![]() öğrenmek ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgisayarınıza girdiler be sizinle ilgili tüm bilgileri ele geçirdiler ![]() Sonra da başka hesaplardan sizin hesabınıza para aktardılar ve ardından da sahte isimlerle açtıkları kendi hesaplarına aktarıp buradan paraları çektiler ![]() Fulya öylesine şaşkın öylesine çaresizdiki ![]() ![]() ![]() -Hadi şimdi evinize gidin ve iyice dinlenin ![]() şekilde yeniden ifadenizi alacağız ![]() Ayşenin de yardımıyla dışarı çıktılar ![]() sanki ![]() ![]() ![]() ![]() attı ![]() Sonra bir fincan kahve hazırladı kendisine ![]() ![]() yatağına uzanıp derin bir uykuya daldı ![]() çiçekler gördü ![]() ![]() Uyandığında ter içinde kalmıştı ![]() bilgisayarın elektrik bağlantısını kopardı ![]() Perdeyi açıp dışarı baktığında ise hala Gün ağlıyordu gözlerinde ![]() Üşüyordu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|