![]() |
Seviyoruz Ama Sevinemiyoruz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seviyoruz Ama SevinemiyoruzBizim ki sevgi mi? Sevilmek için seviyoruz çoğu zaman ![]() Alışkanlıklarımıza süs olsun diye seviyoruz ![]() Özgürlükten değil, mecburen; mecburiyetten seviyoruz ![]() Doğurmuyor sevgimiz, ne başka sevgilere kapı açıyor ne de dünyamızı genişletiyor ![]() Tersine, sevgilerimizden bir hapishane örüyoruz kendimiz ve sevdiklerimiz için! ![]() ![]() Seviyoruz, seviyoruz, seviyoruz ama bir türlü sevinemiyoruz! Geçen hafta şehrin tuzu kuru mahallelerinde ne kadar cıvıltılı, parıltılı cadde varsa, bir aşağı bir yukarı dolaştım ![]() Hallere tavırlara, yüzlere, gözlere, ifadelere baktım ![]() ![]() Kimbilir, belki ihtiyacım vardı buna ![]() Fakat sevince dair ne varsa, yok denecek kadar azdı! Ne şükür duygusuna has gösterişsiz fakat hakiki neşeden eser vardı ![]() ![]() ![]() Ne de tek başına güneşli bir günün bile insanın içini kıpır kıpır edebileceği bilgisinin izleri ![]() ![]() ![]() Sanki kimse hayatında hiç gerçekten sevinmemiş, sevinç nedir bilmemiş gibiydi! Tamam! Hemen insanların güncel dertlerinden dem vurarak lafımı ağzıma tıkmaya çalışmayın ne olur! Hali vakti yerinde olduğu belli olanlara; sağlıklı görünenlere; yanına eşini dostunu alıp sokağa çıkmış oldukları için gülüp oynayarak dolaşanlara baktım ben ![]() Eğleniyorlardı ama neşeleri yoktu ![]() Bedenleri "fit"ti, giysileri güzeldi ![]() ![]() ![]() Çünkü içlerindeki haset ve rekabet duygusunun ağırlığı hallerine tavırlarına yapışmış kalmış fakat sevinç dışarda kalmıştı ![]() Yıllardır altını çize çize söylediğimi yine tekrarlayacağım şimdi ![]() ![]() ![]() Olur olmaz biçimde sevgi kavramını kutsallaştırmak yerine biraz da şükür ve değer bilme duygusuna yer açsak ![]() ![]() ![]() Sevinç duygusunu endüstriyel eğlenceye kurban etmesek ![]() ![]() ![]() Mızmızlığa ve yakınmaya tanıdığımız primin onda birini sevinmeye ve neşeye ayırsak ![]() ![]() ![]() Güzel olacak galiba! Yok! Eminim ![]() Çok güzel olacak! Haşmet Babaoğlu |
![]() |
![]() |
|