![]() |
Kara Kaplı Bir Kitaba Sadece Boş Sayfalar Yakışırdı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kara Kaplı Bir Kitaba Sadece Boş Sayfalar Yakışırdı.Kalın bir kitap oluşturdum geçmişimden, dışına bir kapak gerekti ve rengi önemliydi ![]() Beyaz mı olmalıydı? Ya kırmızı, derken kararımı verdim ![]() Siyah olacaktı, siyah ve kalın kapaklı bir kitap ![]() “Neden siyah?” diye sordu gözyaşım ![]() Cevabım hazırdı; “Çok eskidendi, umutlarım dağılmadan önce havaya, yeşermeye çalışan tohumlarım vardı gelincik bahçelerinde, büyümesine, açmasına izin vermeden soldurdular ![]() Toprağını ise savurdular havaya, belki yeniden filiz verir diye çiçeklerim” ![]() İnsanlar böyle acımasızdı işte, önce sadakat bağı kurarmış gibi yapıp, sonra yıkarlar tüm bağlarını ![]() Ellerini tam uzattığını sanırken hatta uzatmışken onlar çekiverir ansızın,nedeni bilinmez bu kaçışın ![]() Gün geldi su içmek istedim eski, yosun tutmuş, yıllara meydan okumuş bir çeşmeden, bir el uzandı ve bir bardak ardından; “Buradan iç” dedi ![]() Çeşmeden kana kana su içmek varken, bir bardağa sığacak kadar azdı bana ikram etmek istediği su, bilemedi ![]() Nezaketti oysa yapmaya çalıştığı, ben yanlış anladım karşımdakini, haykırdım; “Bir bardak su bumudur bana layık gördüğün?” Cevabını alamadan uzaklaştım oradan, biliyordum geride kırılan bir kalp bırakmıştım ![]() Sonra bir ekmeğe uzandı elim, sımsıcak, fırından yeni çıkmış, alıp kopardım ![]() ![]() Biri geldi; “Benimle ekmeğini paylaşır mısın,bende açım” dedi ![]() Hepsini verdim, bir dilim ekmekle doymasını bilirdim ben ![]() ![]() "Biraz sıcaktı ekmek, birazdan kesin karnım ağrır" ![]() Sinirlendim yüzüne tokatı atmamak için kendimi zor tuttum ![]() Ardından başkası, diğerlerinden farklıydı, benden sevgi dilendi ![]() ![]() Sevgi istedi, sevgi, bir bardak su ile susuzluğu giderebilecek, bir dilim ekmekle karnı doyurabilecek en büyük değerdi sevgi ![]() Benden sevgimi istedi, ben ise beraberinde aşk, sadakat,kocaman bir kalp verdim ![]() Onu kalbime kilitleyip, anahtarını attım uçurumdan aşağıya, bir daha bulmam mümkün olmasın diye ![]() İlk sevgi, ilk aşk, ilk göz ağrısıydı bende ![]() Zaman sonra yüzüme baktı, gülümsedi; "Sevgin yetiyor ama ![]() ![]() ![]() Amasını dinlemedim söylediğinin ![]() Sevgide ama olmazdı, yüzüne kapadım açtığım tüm kapıları ![]() Sana bakan bir çift güzel göze değiyor gözlerin, sonra elleri ellerine ![]() Aldığın nefesten bile değerli olduğunu sanırken, sevgi cümlesinin sonunda kocaman bir “ama” kelimesini söyleyebilecek kadar cesareti bulabiliyor kendinde ![]() Yıllar geçti, aynadan baktığımda kendimi görmem gerekirken yaşadıklarımı gördüm ![]() Hep bir yerlerde yanlış yaptım diye düşündüm evet yanlışı ben yapmıştım ![]() İnsanın hatalarını anlaması için neden saçlarına aklar düşmesi, ellerinin üzerinde çizgiler belirmesi gerek hala anlamadım ![]() Bu yüzden kara kaplı bir kitap, içinde boş sayfalar, yazamadım ![]() Düşündüm, gözlerimi gece "O"na sakladım, ağladım, fakat bir kelime dahi yazamadım ![]() Kara kaplı bir kitaba sadece boş sayfalar yakışırdı ![]() |
![]() |
![]() |
|