![]() |
Yaş Beş Mutlaka Okuyun Süper |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaş Beş Mutlaka Okuyun SüperRamazan 1 Bu gün evde bir acaiplik var ![]() Herkes sessizce işine okuluna gidiyor ![]() Annem 'Zeynep hadi sana kahvaltı hazırlayalım' dedi ![]() Kimse yemek yemiyor, su içmiyor ![]() Ablam bile! Ramazan 5 Önce diyet yaptıklarını sanmıştım ![]() İzledim hepsini ![]() Akşama doğru hepsi sessizleşiyor ![]() Sofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlar ![]() Onları böyle seyretmek, öyle hoş ki ![]() Başka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hali içten içe güldürüyor beni ![]() Ama gülmeye cesaretim yok ![]() Ramazan 9 'Niye böyle yapıyorlar?' Ablama sordum, 'Büyüyünce anlarsın ![]() ![]() ![]() Zaten başka ne der ki… Anneme sordum, Ramazan dedi ![]() Babama sordum, Oruç dedi ![]() Ramazan 11 Bu Ramazan ve Oruç isimli iki kişi, bizimkilere yeme-içme yasağı koymuş demek ![]() Arkadaşım Fatıma'ya sordum ![]() Onun ailesine gündüzleri yemek yemiyor su içmiyormuş ![]() Ramazan 14 Kaşık çatal sesleri, konuşmalar duydum ![]() Uyandım ![]() Babama haber vermeye koştum, yatağında yok! Çaresiz, huysuz ablamın odasına koştum ![]() O da yok! Korkmadım, Ben bu hırsızların hakkından gelirim!' dedim ![]() Aldım elime paspasın sapını, aniden açtım mutfak kapısını ![]() Sopamı havaya kaldırdım öylece kaldım oracıkta ![]() Bizimkiler yemek yiyorlar! Vay uyanıklar ![]() Gündüz Oruç ile Ramazan'dan korkup gece yiyorlar ![]() Birde üstüme gülüyorlar… Korkaklar ![]() Ramazan 17 Önceleri, Oruç ile Ramazan'ı bulup şikayet etmeyi düşündüm ![]() Fakat ablamın yemek yemedikçe pamuk gibi yumuşadığını fark ettim ![]() Babam ile Annem de artık tartışmıyorlar ![]() O zaman devam ![]() Belli ki Oruç ve Ramazan iyi kalpli iki amca ![]() Ramazan 19 Her gün bize beyaz başörtülü teyzeler geliyor ![]() Oturup birlikte Kur'an okuyorlar ![]() Her zaman ki gibi mobilyadan, gelinden, kaynanadan, konuşmuyorlar ![]() Ellerini açıp herkese dua ediyorlar ![]() Sevim teyze de başını örtmüş ![]() Çok da yakışmış Ramazan 22 Her şey aynen devam ediyor ![]() Televizyonlar bile uslu uslu konuşuyor ![]() Hepsi akşam ezan okuyor ![]() İftar iftar deyip bütün şehir birden yemeğe başlıyor ![]() Ne hoş ![]() Ramazan 24 Oruç'u merak ediyorum ![]() Geçen gün Ayşe teyzem Annemle konuşuyorlardı ![]() Şöyle şöyle yaparsam Oruç bozulur mu? Yok böyle olursa Oruç kaçar mı? Demek ki Oruç, çok duygulu birisi ![]() İnsanlar kötü bir şey yapınca bozuluyor ![]() Kötülüğü gördüğü yerden kaçıyor ![]() Oruc'u ve Ramazan'ı artık iyice merak ediyorum ![]() Onlarla tanışmaya can atıyorum ![]() Ramazan 25 Bu günlerde herkes Kadir gecesinden bahsediyor ![]() Şimdiye kadar gecesi olan bir adam göremedim ![]() Bu Kadir de kim? Bin aydan hayırlı gecesi varmış ![]() O gece uyumamak, namaz kılmak, Kur'an okumak önemliymiş ![]() Ramazan 26 İftarı çok sevdim ![]() Akşam yemek yemeye İftar diyorlar ![]() Gece yemek yemenin adı da Sahur ![]() İftar sonrası eğlenceler oluyor ![]() Babam camilere götürüyor bizi ![]() Herkes sokaklarda, camide, neşe içinde ![]() Ramazan 28 Merak içinde beklerken uyuyakaldım ![]() Kadir, gecesiyle beraber gelmiş gitmiş ![]() Ben göremedim ![]() Anlayamıyorum ![]() Bu yüzden ağabeyimi çok özlüyorum ![]() Ablama soru sormaya kalksam, bana doya doya gülüyor ![]() Sonra da arkadaşlarına anlatıyor, birlikte gülüyorlar ![]() Sinir oluyorum ![]() Abim uzak bir şehirde üniversitede okuyor ![]() 'Abim ne zaman geliyor?' diye aneme soruyorum ![]() 'Bayram gelsin, o da gelecek' diyor ![]() Oruç, Ramazan, gece gelen Kadir'den sonra şimdide Bayram! ![]() ![]() Soramıyorum 'Bayram kim?' diye ![]() Neden o gelmeden abim gelemiyor? Belki de abimin arkadaşıdır ![]() Çok özledim abimi ![]() Bayram'ı da alsın gelsin tanışalım ![]() Ramazan 29 / Arefe Sonunda bir hanım ismi duydum ![]() Arife diyemiyorlar mı ne? Arefe diyorlar ![]() Niye Arefe? 'Arife' olması gerekmiyor mu? Yengemin adı gibi yani ![]() ![]() ![]() 'Arefe geliyor, daha temizliği bitirmedik ![]() ![]() Demek ki Arife teyze çok titiz ![]() İyice telaşlandılar ![]() Bir Bayram diyorlar, bir Arefe, harıl harıl çalışıyorlar ![]() Temizlik yapılıyor ![]() Yemekler hazırlanıyor ![]() Anneme 'Bayram ne zaman gelecek?' dedim, 'Arefe'den sonra' dedi ![]() Demek ki Bayram ile Arefe evli değil ![]() Akraba da değil ![]() Kafam karma karışık ![]() Salih abim bi gelse de her şeyi bana anlatsa ![]() Ve Bayram geldi Sabah kalktığımda, herkesi kahvaltıda yakaladım! ![]() Oruç öldü heralde diye düşündüm ![]() Gece Abim gece gelmiş ![]() Sevinçten haykırdım ![]() Çok özlemişiz birbirimizi ![]() Bütün olanı biteni bir güzel anlattım Abime ![]() Yüzüme bakarken, bana tebessüm ettiğini gördüm ![]() Ablama sormamakla ne iyi ettiğimi anladım ![]() Abimin tebessüm ettiği yerde, Ablam kahkaha atar ![]() Abime küser gibi yaptım, hemen gönlümü aldı ![]() Bana her şeyi baştan anlattı, bu sefer de ben gülmeye başladım ![]() *** Abimden söz aldım ![]() Kimseye anlatmayacak, konuştuklarımızı yazmak için izin istedi ![]() Ben de verdim ![]() ![]() Ramazan günlüğü işte böyle ortaya çıktı ![]() Abim buna bir de isim buldu: 5 Yaş Sendromu ![]() Sendromu anlamadım ![]() Ama olsun, Abime güveniyorum ![]() Gerçi Ablam'a göre 4 yaşındayım ![]() Annem 5 yaşında olduğumu söylüyor ![]() Babam daha 4 yaşından gün almadı diyor ![]() Abim bu konu beni aşar diyor ![]() Bayramı çok sevdim ![]() Ama Ablam tekrar o sinirli haline dönecek diye, Ramazanın gidişine çok üzüldüm ![]() Bizim için her gün Ramazan olsa! ![]() ![]() Ne iyi olur ![]() ![]() _________________ |
![]() |
![]() |
|