Ders Alinacak Bir Mektup |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ders Alinacak Bir MektupÇok zengin bir adamcağız, ölümünün yaklaştığını hissedince oğlunu yanına çağırmış Evvela vasiyetini bildirmiş ve demiş ki: - Beni mezara çoraplarımla gömün! Oğlu babasının bu vasiyetini anlamamakla beraber “tamam” demiş Adam bir de mektup tutuşturmuş oğlunun eline - Ölümümden sonra başın ilk sıkıştığında bu mektubu açarsın, demiş ![]() Emr-i Hak vaki olmuş, adam ruhunu teslim etmiş Eş-dost toplanıp ağıt yakarken, oğlanı almış bir düşünce: “Ben şimdi babamı çoraplarıyla nasıl gömerim?![]() ” Bir hoca bulup sormuş ama olumlu cevap alamamış “Olmaz!” demiş hoca; “dinimizce uygun değil böyle bir şey!” Başka hocaya sormuş, o da olmaz diye kestirip atmış Evlat çaresiz, mevtayı da artık bekletmek olmaz, gömmek lazım Aklına birden babasının “başın ilk sıkıştığında aç” diyerek bıraktığı mektup gelmiş Hemen mektubu arayıp, bulmuş![]() Mektupta şunlar yazılıymış: “Oğlum, gördüğün gibi ben bunca zenginliğime rağmen yanımda bir çorap bile götüremiyorum, gayrisini sen düşün! ![]() ” |
|
|
|