Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alinacak, ders, mektup

Ders Alinacak Bir Mektup

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ders Alinacak Bir Mektup

Çok zengin bir adamcağız, ölümünün yaklaştığını hissedince oğlunu yanına çağırmış Evvela vasiyetini bildirmiş ve demiş ki:

- Beni mezara çoraplarımla gömün!

Oğlu babasının bu vasiyetini anlamamakla beraber “tamam” demiş

Adam bir de mektup tutuşturmuş oğlunun eline

- Ölümümden sonra başın ilk sıkıştığında bu mektubu açarsın, demiş

Emr-i Hak vaki olmuş, adam ruhunu teslim etmiş Eş-dost toplanıp ağıt yakarken, oğlanı almış bir düşünce: “Ben şimdi babamı çoraplarıyla nasıl gömerim?

Bir hoca bulup sormuş ama olumlu cevap alamamış “Olmaz!” demiş hoca; “dinimizce uygun değil böyle bir şey!” Başka hocaya sormuş, o da olmaz diye kestirip atmış

Evlat çaresiz, mevtayı da artık bekletmek olmaz, gömmek lazım Aklına birden babasının “başın ilk sıkıştığında aç” diyerek bıraktığı mektup gelmiş Hemen mektubu arayıp, bulmuş

Mektupta şunlar yazılıymış:

“Oğlum, gördüğün gibi ben bunca zenginliğime rağmen yanımda bir çorap bile götüremiyorum, gayrisini sen düşün!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com