Üç Güzel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç GüzelÜç güzel ![]() ![]() ![]() ImageShack® - Hosting tanrıçası Eris,davet edilmediği bir düğüne katılır ve ortaya üzerinde" En güzele" yazılı bir elma atar Bütün kadınlar "Elma benim,bana yakışır" diye sahiplenmeye kalkışır elmayı![]() Bakarlar olmayacak Zeus' a verirler bu işi Zeus endişeli Bir yanda karısı Hera,diğer yanda güzeller güzeli tanrıçalar O da başından savmak için,Kaz Dağları' nın yakışıklı çobanı Paris' i görevlendirir![]() Bu kadar karmaşadan sonra,mücadelede üç tanrıça kalır "En güzel benim" iddasında ısrarcı Zeus' un karısı Hera,Akıl tanrıçası Atena,Güzellik ve sevgi tanrıçası Venüs Bu üç güzel, yakışıklı çobanın karşısına çıkar![]() Ortada "En güzele" yazan elma ve heyecanla sonucu bekleyen üç tanrıça ![]() Kadın cinsi işi şansa bırakmaz,tanrıça da olsa farketmez Başlarlar Paris' i etkilemek için vaatlerde bulunmaya![]() Atena: Ün ve şan, Hera: Zenginlik ve kuvvet, Venüs ise: Dünyanın en güzel kızını teklif eder ![]() Atena ve Hera,en güzel giyisilerini giyinip,süslenip püslenip,Venüs ise "Güzellik örtü istemez" diyerek,olduğu gibi gelir ![]() Paris bu andan itibaren ne yapacağına karar vererek,elmayı Venüs'e uzatır "Mitolojik olduğu varsayılan bu hikayenin,ilk güzellik yarışmasının temelini oluşturduğu düşünülür ![]() Kadınlar için rekabet duygularını harekete geçirici ve hemcins mücadelesinin nasıl tetikleneceğine dair,bir uyarı öyküsüdür
|
|
|
|