Üç Güzel |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç GüzelÜç güzel ImageShack® - Hosting tanrıçası Eris,davet edilmediği bir düğüne katılır ve ortaya üzerinde" En güzele" yazılı bir elma atarBütün kadınlar "Elma benim,bana yakışır" diye sahiplenmeye kalkışır elmayı Bakarlar olmayacak Zeus' a verirler bu işiZeus endişeliBir yanda karısı Hera,diğer yanda güzeller güzeli tanrıçalarO da başından savmak için,Kaz Dağları' nın yakışıklı çobanı Paris' i görevlendirir Bu kadar karmaşadan sonra,mücadelede üç tanrıça kalır "En güzel benim" iddasında ısrarcıZeus' un karısı Hera,Akıl tanrıçası Atena,Güzellik ve sevgi tanrıçası VenüsBu üç güzel, yakışıklı çobanın karşısına çıkar Ortada "En güzele" yazan elma ve heyecanla sonucu bekleyen üç tanrıça Kadın cinsi işi şansa bırakmaz,tanrıça da olsa farketmezBaşlarlar Paris' i etkilemek için vaatlerde bulunmaya Atena: Ün ve şan, Hera: Zenginlik ve kuvvet, Venüs ise: Dünyanın en güzel kızını teklif eder Atena ve Hera,en güzel giyisilerini giyinip,süslenip püslenip,Venüs ise "Güzellik örtü istemez" diyerek,olduğu gibi gelir Paris bu andan itibaren ne yapacağına karar vererek,elmayı Venüs'e uzatır" Mitolojik olduğu varsayılan bu hikayenin,ilk güzellik yarışmasının temelini oluşturduğu düşünülür Kadınlar için rekabet duygularını harekete geçirici ve hemcins mücadelesinin nasıl tetikleneceğine dair,bir uyarı öyküsüdür |
|