Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gelincik, serçe

Gelincik Ve Serce 5

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gelincik Ve Serce 5

İyiki hazırlamıştı bir gün önce zeytinyağlı biber dolmasınıOnu hemen masaya koyduEline ilk gelen meyve suyu şişesini de getirdi masayaO kadar doğal bir halde sanki her şey normalmiş gibi bir masa hazırlıyordu ki bu masa iki çocuğa da cazip gelmiştiOnur bir lokma ağzına dolma koyarak,

-Annişkom acaba telefonlar çalışır mi ?

-Bak hiç aklıma gelmemiştiBir bakalımve koridordaki telefona gittilerNe yazık ki hiç ses gelmiyordu

-Cep telefonlarına bakalım onurSeninkii nerde?

-Benimki yatağımdaydıYastığımın yanındda olması gerekAma Filizin kuvvetine dayanamadan yıkılan duvarın altında da kalmış olabilirdedi gülerekFiliz hemen kolunu çimdikledi onurun

-Benimki buzdolabının yanındaki prizdeyydiOh iyiki takmışım şarjaÇok çabuk boşalıyor çünküGene toplu olarak o tarafa doğru yöneldilerİlk olarak son aramayı aradılarBu numara yukarıdaki hasan beyin numarasıydıHasan bey Serpilin hastasıydıGece biraz tansiyonu yükseldiğini hissetmiştiİçim sıkılıyor çok çarpıntım var doktor hanım diye sormuştuHemen bastılar tuşa ,ne yazık ki şebeke yok sinyali geldiÇocukların suratı asıldığında

-Hemen asmayın yüzünüzüOluyor ya bazenn buradaBirazdan açılırFiliz

-Serap teyze Ayşenuru bir çevirelimHassan amcada bizim binada olduğuna göre sorun olabilirAyşe nur diğer binada Muhakkak şimdi şimdi uyku perisinin kollarında horul horul uyuyarak rüya bile görüyordur

Onur atıldı

-Tamam Şimdilik serçelik görevimi yapaayımBeni uyutmayın demiştiHemen Ayşe nuru çevirdilerŞebeke yok

-Çocuklar durun telaş etmeyinHiçbir soorun yok Önemli bir şeyler olsa dışarıdan sesler gürültüler gelirdiHerkes tekrardan uykuya yatıp mışıl mışıl uyuyorlar sanırım

-Anne saat kaç ?

-06:21 Oooo aman tanrım<

-Ne oldu Serap teyze

-Yok önemli birşey yokBu saat oldu dahha hala uyumadınHaydi bakalım şu minderlerden birini koyun köşe koltuğun ortasınaUzanın

Çocuklar itiraz edecek gücü bulamadan hemen geçtiler koltuğa biri bir tarafa diğeri de öbür tarafa ayaklarını uzatarak uzandılarSerpil de bir koca minderi alarak ikisinin ortasına yere oturdu

-Haydi bende birazdan uyurum Biraz oturracağım dediÇocuklar güven içerisinde kısa bir sürede uykuya geçtilerSerpil de derin düşüncelere daldı

Saat sabah 06:45 olduğu halde her sabah giren sabah güneşi vurmuyordu perdeMumu eline alarak verandaya çıkan kapının tarafına geldiYerlerde nemli toprak vardıPerdeyi hafifçe kaldırdığında gözlerine inanamadıVerandadaki sandalye ve masalar koyu kahverengi toprağın içine gömülmüştüTanrım diye düşündüYıkılma olsa molozlar olurduTekrar baktı camdan,Ağaç köklerini barındıran mis gibi topraktı görünenNe olduğunu nasıl olduğunu anlayamadı ama korku ile çocukların görmesini engellemek için tekrar pereyi eski haline getirdiMumu alarak Onurun odasına geçtiİki çocuğun odasının arasındaki duvar yıkılmış,filizin odasının tavanı ise iyice çökmüştüNeredeyse başı çarpacaktı tavanaBiraz sağa doğru kaydıBaşına bir şey deydi Ilık hatta sıcacık bir şeydi İrkilerek mumu yukarı doğru tuttuBu bir kolduTanıdık bir koldu üstelikSaatinden tanımıştı bu koluTanrım diye inledi sessizceÜst kattaki hasan beyin koluyduHemen nabız almağa çalıştıSıcak olduğuna göre elHafif de olsa nabız alıyorduHayret saat de çalışıyorduOkşadı eli yavaş yavaşHafif hafif oynadı parmaklar Tanrım yaşıyordu ve bilinç vardı halaDurumu biraz daha anlayabilmek için molozların üzerine biraz daha çıktıve mumu tuttuKolun üzerindeki 10 cm lik boşluktan sonra kap kalın bir döşeme daha vardı

-Olamaz allahım,Zavallı İhsan bey iki kkat arasında on cm lik bir mesafede sıkışıp kalmıştı yaklaşık dört saattirOna yalnız olmadığı hissettirmek istediAma sesiyle çocukları da uyandırmak istemiyorduYavaşça

-Hasan bey,hasan abi beni duyabiliyor mmusun?

Elindeki parmaklar oynadı

-Korkma yalnız değilsin,Ayşe ablayı görrebiliyor musun ?Eli titreyen parmaklar arasında ezilmişti bir anAnladıAyşe abla ızdıraptan kurtulmuştu

-Her şey düzelecek Hasan abiBoş durmammalıydıBeynini çalıştırdıAklına ecza dolabı geldiMalum sitesinin tek doktor sakiniydiO yüzden acil ihtiyaçları karşılayabilecek her türlü ilacı mevcuttu elinin altındaİyiki mutfaktaki bir dolabı ilaç dolabı olarak ayırmıştıOrası da yıkılmamıştı

-Teşekkürler tanrım,teşekkürlerdiyerekk hızla mutfağa geçti Dolandaki tüm ilaçları indirdiAğrı kesici cinsinden ilaçlara baktıOhhdedi 4 adet morfini bulduğundaGecen sene kanserli bir komşusunun son günlerinde çok ihtiyacı olduğu için bu senede her ihtimale karşı tedbirli davranmıştıHemen steril şırıngalardan birini açtı ve iki adet morfini içine çektiHiç olmazsa son saatlerini ızdırapsız geçirtebilecektiHemen hasan beyin yanına koştuNabza baktı hala vardıseslendi

-Hasan abi duyabiliyor musun ?Parmak oyynadıCanın çok yanıyor değil mi?parmak oynadı

-Korkma sana şimdi bir ağrı kesici yapaacağımİğne olmayı sevmezsin bilirim ama rahatlatacağım seni dedi

Kolunu Serpili okşar gibi salladıSerpil sakince

-Tamam Hasan abi bitiyor şimdiKolu iğnneye hazırlarken konuşarak onu meşgul ediyorduO ilik eli alarak alışkanlık damarı kolayca bulabilmek için birkaç el darbesiyle damarı bulduve morfini damara zer kettive sürekli olarak okşadı onu

-Kapat gözlerini hasan abitatlı uykulaar dediSeni ne çok sevdiğimi bilirsin yarın uyandığında hasta hanede olacaksınyalan söylemem hiç dediArtık gözlerine hakim olamıyorduKonuşmayı kesmek zorundaydıÇünkü sesi titreyebilirdiİçinden tanrım yüksek sesle söyleyemiyorum anlamasın hasan abiOnu sana emanet ediyorum,kabul etve dudaklarından hafifçe dökülen kelimeler ise

Eşşehudü en la ilahe illahlah oldu

Biraz sonra kendide uykuya yenilmiştiUyandığında içeriden çocukların sesleri geliyorduİçeri geçti

-Günaydın canlarım>

-Anne neredeydin?

-Tuvaletim gelmişti çocuklarBanyonun öönüne gelen molozlar üzerine yaptım,sizlerde oraya yapınYapacak başka imkanımız yok

Çocuklar sırayla ihtiyaçlarını karşıladılarSerpil kahvaltılıkları hazırlarken düşünüyordu

-Tanrım ne olur bu sıkıntı bitsinBize güç ver diye dua ediyorduFiliz kahvaltı kurulmasına yardım ettiSerpil de onura dönerek

-Bak bebeğim çok takılıyordun bana kıtllık mı var anne iki kişiyiz neden bu kadar çok ekmek alıp dolabı dolduruyorsun diyeBak şimdi ne güzel afiyetle yiyeceğiz

-Ooo annişkom burada bir haftalık ekmek var insaf diye güldü onur

Serpil göz ucuyla muma dikkat ettiAlev hala şöminenin içine doğru gidiyorduTekrar sallandılarBu o kadar şiddetli değildiBacadan biraz daha bir şeyler döküldüAma gene yönünü değiştirmemişti

-Korkmayı çocuklarArtık bundan sonra oolanların hiç biri o kadar şiddeti olmazÇaydanlığa çok az su koyarak ocağı yaktıSürekli yakmayacağız ocağıO yüzden bardak poşeti çıkaralımBu çay bizi ayıltır

Kalan sıcak suyu da termosa koyduBirkaç bardak çay içmeden asla aklı başına gelemezdiOnur bir ara kalkıp telefonu aldıAyşenuru çaldırdıAradığınız kişiye ulaşılamıyor

-Gördünüz mü ?Ayşenur gene unutmuş teleefonu şarja koymaya

Filiz hemen atıldı

-Ama onur elektrikler !

-Canım onun telide benimki gibi beş alttı gün dayanıyor bataryasıO yüzden unutuyor ya dedi onur

-O zaman mesajı yeniden gönderelimBabanınkini de gönderFiliz Annene de yaz

-Aman yok serpil teyze önemli değilŞimmdi kadıncağız boş yere heyecanlanırBir şeyimiz yok kiSapasağlamızAma avusturalya'yaOraya mesaj olmazTelefon dayımın evine telefon etmeliyiz

-Hemen ara kızımBatarya dolu

Filiz hemen dayısının evini aradı

-Alo dayıiyi geceler

-Kızım güzelim size bir şey oldu mu?

-Yok dayı yok iyiyiz sadece elektriklerr kesikÖnemli bir şey yok merak etmeyinAnnemi verebilir misin ?

-Tabi öpüyorum yavrum

-Annemmmm

-YavrumKüçük halacık nasılsın?çok heyeecanlandık telefonunda açılmıyor

-Anne merak etmeSerpil teyze ve onurlaayım onlarda Telefonum evdeBizler iyiyiz sen keyfine bak

-Ama kızım tv de

Filiz hemen derine girmek istemeyerek Annem sesi duymak istedim hatları fazla işgal etmemeliyizSeni çok ama çok seviyorumHoşça kal

-Allaha emanet ol yavrumSerpil'i ve onuru öp benim için

Filiz telefonu kapattı titriyorduAnnesini ne de özlemişti

-Nasıl anlamamıştır değil mi ?iyiydim ddimi

Onur hemen elini havaya kaldırdı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com