![]() |
Medyada Laik Din Polisleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Medyada Laik Din Polisleri![]() Malezya'da acaba “türban polisleri” var mı? Sokakta başı açık dolaşan birisi polisler tarafından uyarılıyor mu? Buna dair rivayetler çeşitli ![]() ![]() Malezya'yı bir tarafa bırakalım, ama şu anda, bizim laik -demokratik – sosyal – hukuk devleti olan memleketimizde “türban polisleri” bilfiil çalışmaya başlamış durumda ![]() Hem de medya kadrolarında görevli ![]() ![]() ![]() Hem de yıllardan beri ![]() ![]() ![]() Kaç zamandır türban polisliği yapan resmi kadroları kastetmiyorum ![]() Sözünü ettiklerim, asıl işleri muhabirlik olduğu halde, rejim duyarlılığını abartıp türban polisliğini de bu arada götürmeye çalışan cin gazeteciler ![]() ![]() ![]() Onları en son nerede gördük, bakın ![]() ![]() ![]() Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu'nun değişik vilayetlerinden bini aşkın ilk ve orta öğrenim öğrencisi için bir Çanakkale gezisi düzenlemiş ![]() ![]() İşte burada deklanşörler şakır şakır alışmaya başlıyor ![]() Ardından muhabir telefon tuşlarına heyecanla basıyor ![]() karşısında bağlı bulunduğu medya kuruluşunun haber merkezi müdürü ![]() -Bulduk abi, müjde, bulduk ![]() ![]() ![]() -Neyi buldun oğlum? -Bulduk abi, müthiş bir şey bulduk ![]() -Oğlum, söylesene neyi buldun? -Abi, türbanlı resimler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir solukta bin jurnal ![]() Heyecan zirvede ![]() Haber merkezi müdürü, muhabirinden aldığı heyecanı, yazı işleri müdürüne, o, genel yayın müdürüne pompalıyor ![]() Ertesi gün, gazetenin birinci sayfasında boy boy fotoğraflar ![]() -İşte cinayet fotoğrafı ![]() ![]() ![]() Milli Eğitim Bakanı ve üç başörtülü kız ![]() Bunlar henüz lise – ilk öğretim öğrencisi ![]() Onları teşhir etmekte bir sakınca yok! Medya ahlakı bun noktada sıfır ![]() Acaba bu kız çocukları kaç kişinin canına kıydılar da böyle teşhir ediliyorlar ![]() Acaba onların varlığına tahammül eden Milli Eğitim bakanı nasıl bir cinayete ortak oldu? Gazetenin teşhirde sergilediği heyecana bakarsanız, ortada müthiş bir suç var, suçlu var ve suç ortakları var ![]() Suç ortağı iktidar ![]() ![]() ![]() ![]() Medya jurnalci başı ![]() ![]() ![]() *** Bu Türkiye fotoğrafı nasıl? Malezya'da ne var ne yok bilmiyoruz ama, şayet orada bir “din polisi” varsa, bu da negatif bir Malezya fotoğrafı değil mi? YÖK'ün laik rejim polisliğini biliyoruz ![]() Başka rejim polisliklerinin kişileri özel hayatlarında bile nasıl bir cendereye soktuklarına da bin kere şahit olmuşuzdur ![]() Cumhurbaşkanı seciyesinde yaşanan cendere ortamını biliyoruz ![]() Bu verdiğim örnek, rejim polisliğinin gönüllü meslek edinilmesi açısından önemli ![]() Hem de bu işe en uzak olması gereken bir meslek açısından ![]() ![]() ![]() Medya, normalde halk adına kamuyu denetleyen bir misyona sahipken, bizde medya, kamu adına halkın hayatını denetleyen bir mekanizma gibi işliyor ![]() Hastanede başörtülü bir doktor gördün, “yakaladım abi” psikolojisinde görüntüle ve yetiştir sayfalarına ![]() ![]() ![]() Falanca lisede, üniversitede başörtülü bir genç kız gördün, görüntüle ve yetiştir ekranlarına ![]() ![]() ![]() Ta ki, “devlet” gitsin, o kızların, o kızları üniversiteye ya da okula alan yöneticilerin kafasını koparsın ![]() ![]() Negatif din polisliğidir bunun adı ![]() ![]() ![]() ![]() Din adına baskı uygulayan bir ülkeye en az söz söylemesi gereken insanlar bizde yaşıyor ![]() ![]() Ahmet Tagetiren |
![]() |
![]() |
|