![]() |
Valiye Üç Kere Özür Dileten Öğrenci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Valiye Üç Kere Özür Dileten Öğrenci- Hocam acil bir durum var ![]() ![]() - Dersimi bitirseydim ![]() - Hocam yeni vali okulları geziyormuş ![]() ![]() ![]() - Anladım hemen geliyorum ![]() Dersin kesilmesinden hiç hoşlanmazdı Mehmet Emin öğretmen ![]() ![]() - Arkadaşlar, şimdi acil bir toplantıya gitmem lazım ama sizin de dersten geri kalmamanız lazım ![]() Çocuklar hep bir ağızdan bağırdılar: - Sıınııııfff baaşkanıııııı! - Aferin arkadaşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Peki öğretmenim ![]() Sınıf başkanı göğsünü kabartarak, ciddiyet kazandırmak için hafif de kaşlarını çatarak matematik kitabıyla tahtaya çıkıp tebeşiri eline aldı ve harıl harıl kara tahtaya problemleri yazmaya başladı ![]() Öğretmenler odasında; - Herkes geldiğine göre başlayabiliriz arkadaşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ne münasebet efendim ![]() ![]() - Hocam alınganlık göstermeyin ![]() ![]() ![]() ![]() Mehmet Emin öğretmen suratını asarak emekliliği öncesi mezun edeceği son sınıfın bu şekilde anılmasından rahatsızlığını belli etse de müdür muavinine de kızamıyordu ![]() ![]() Toplantı devam ederken; - Okuldaki bu gürültü ne yahu? - Vali bey bütün öğretmenler toplantıdaymış ![]() ![]() - Bu ne ciddiyetsizlik ![]() ![]() - Herhalde sizin geleceğinizi haber almışlar, onun için toplantıya girmişlerdir efendim ![]() - Olur mu öyle şey? Ben haber verilmesin demiştim ![]() - Eee şey efendim ![]() ![]() - Okulu yıkılıyor yahu! Ne haylazmış bu okulun öğrencileri! - Ne yapsınlar efendim ![]() ![]() - Disiplin yok bu okulda disiplin ![]() ![]() ![]() Bunu derken bir yandan da kapıyı açan vali bir anda gördüğü manzara karşısında hayretler içinde kaldı ![]() ![]() - Ders işliyoruz ![]() ![]() - Özür dileriz ![]() ![]() - Ses çıkarmadan arka tarafa geçip oturun ![]() ![]() Heyetin geri kalanı kapıda kalıp Vali bey ve bir yardımcısı mahcubiyet ve biraz da şaşkınlık içinde arka sıraya oturuken sınıf başkanı soruları anlatarak çözmeye devam ediyordu ![]() - Hayret doğrusu başlarında öğretmenleri de yok ama diğer sınıfların aksine nasıl da sessizce ders işliyorlar ![]() - Evet efendim ![]() ![]() Sınıf başkanı kaşlarını çatarak gerisin geriye döndü ve - Lütfen ders sırasında kendi aramızda konuşmayalım ![]() Vali beyin şaşkınlığı katlanmıştı ![]() - Özür dilerim ![]() ![]() Sınıf başkanı iyice gururlanmış, öğretmenlik rolüne iyice gaza gelmiş bir şekilde devam ediyordu ![]() - Arkadaşlar! Anlamadığınız bir yer var mı? Kimseden bir müddet ses çıkmayınca vali bey parmağını kaldırdı ![]() - Evet buyrun ![]() - Evladım ben Kocaeli valisiyim ![]() ![]() - Madem Kocaeli valisisiniz neden bizim okulumuzu teftişe geldiniz? - Tekrar özür dilerim ![]() ![]() Tam bu sırada Mehmet Emin öğretmen, müdür ve diğer öğretmenler vali beyin geldiğini haber almış ve telaş içinde açık olan kapıdan gözüktüğünde teneffüs zili de çaldı ![]() - Kim bu harika sınıfın kahraman öğretmeni? Müdür şoku atlatamadığı için kimsenin anlayamadığı bir kaç şey geveleyerek Mehmet Emin öğretmeni eliyle gösterebildi ![]() - Tebrik ederim öğretmen bey ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün Mehmet Emin öğretmen gazetelerde vali bey tarafından yılın örnek sınıfı seçilen ve ödüllendirilen öğrencilerinin haberini okurken göz yaşlarını tutamıyordu: - Valiye üç kere özür dileten öğrenci! |
![]() |
![]() |
|