![]() |
Genclerde Aski Öldürmeyin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genclerde Aski ÖldürmeyinGençlerdeki aşkı öldürmeyin, eğitin… İçindeki ateş gözlerinden okunuyordu Fatih'in ![]() ![]() ![]() ![]() "Yanıyorum hocam!" dedi ![]() Bahsettiği yangının "yürek yangını " olduğunu anladım ![]() " Elif'i olmayan, Elif'ini kaybetmiş bir fetih'im ben!" dedi ![]() ![]() ![]() "Bak hocam, bu kelimenin içinde Elif olmadığı sürece Fatih olmuyor ![]() ![]() ![]() ![]() İçindeki yangınla yazdığı şiirleri okuyordu ![]() ![]() O, şiirlerini okuyup içine dökerken ben aşkı düşündüm ![]() Gençlerde aşk olmamalı mıydı? * * * Çanakkale şehitlerini, metrekareye 6 bin mermi düşerken, mermilerin içine daldıran aşk değil miydi? Ulubatlı Hasan'ı, vücuduna saplanan oklara rağmen, elindeki bayrakla surlara koşturan aşk değil miydi? Fatih'e " Ya İstanbul beni alır, ya da ben İstanbul'u alırım" dedirten, gemileri karadan yürüttüren aşk değil miydi? Seyit Çavuş'a 250 kiloyu " Allah " diyerek kaldırtan aşk değil miydi? "Anam babam sana feda olsun Ya Rasûlellah" diyen Mus'ab bin Umeyr , âşık olmasaydı, vücudu sadece parmaklarından tanınacak kadar parça parça oluncaya kadar savaşır mıydı? Kays'ı mecnun eden, çöllere düşüren, Leyla Leyla derken Mevla'yı bulduran aşk değil miydi? "Aşk"la dönmeyen, ölüme gülemez ![]() Ölümü kavuşmaya benzetip, ölüm gününü bayram ilan eden Mevlana âşık değil miydi? " Aşk"la yanmayan yazamaz ![]() Mehmet Akif yanmasaydı "İstiklâl marşını" yazabilir miydi? " Aşk"la yanmayan sevemez ![]() Alemlere rahmet olarak yaratılana Allah'ın sevgilisi anlamında " Habibullah" demiyor muyuz? "Aşk "la yanmayan ölemez ![]() Ulubatlı Hasan yanmasaydı ölümüne koşabilir miydi? " Aşk"la yanmayan yaşayamaz da ![]() Dipdiri meyyit demiyor mu Allah? Düşünsenize, " Göz kapaklarımın içine resmini mi yapıştırdın ey Güzel? Gözlerimi her kapatışta seni görüyorum " diyen genç, insanlık için çalışma idealine kavuşursa neler yapmaz? Düşünsenize, " sarmaşık" kelimesiyle aynı kökten türemiş " aşk"la bayrağına sarılan bir genç bayrağı için neler yapmaz? Düşünsenize " Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda " mısraları yüreğine "aşk"la işlemiş bir genç toprağı için neler yapmaz? Düşünsenize; Selahaddin Eyyubi imanıyla, İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya " âşık" olmuş bir genç dini için neler yapmaz? Düşünsenize; " gözyaşlarını" itfaiyeciye benzeten, yürek yangınını söndürememekten bahseden bir genç, " Allah" için "yanmaya", Allah için "ağlamaya" başlarsa neler yapmaz? Şimdi ki gençlerde böylesi aşklar ne gezer demeyin ![]() ![]() ![]() ![]() Siz o zaman görün "Leyla " âşıklarının Mevla aşkıyla neler yapabildiğini? Bizler, gençlerdeki aşkı öldürmeye çalışırsak, başkaları o boşluğu x ile doldurur ![]() ![]() ![]() Yaradan , sevmeye müsaade etmeyecek olsaydı, sevme duygusunu yaratır mıydı? Gençlerdeki aşkı öldürmeyin, eğitin ![]() Yaşayan ölülere değil, aşkla yanan dirilere ihtiyacımız var ![]() |
![]() |
![]() |
|