![]() |
Kızın Sensizlikten Çok Korkuyor Baba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızın Sensizlikten Çok Korkuyor BabaYazmıyorum uzun zamandır, aslında yazmak istiyor ama durduruyorum yüreğimi ![]() Korkuyorum çünkü; hani yazarsam… Hani dökersem içimi tüm korkularımın gerçekleşmesinden korkuyorum ![]() Seni kaybetmekten… Sensizlikten, evet sensizlikten çok korkuyorum ![]() Öyle ki düşünmek bile korkutuyor beni, hani düşünürsem o an gerçek olacakmış ve her şey geçmişte bir anı olarak her daim acı verecekmiş gibi geliyor bana ![]() ![]() Ne çok kızmışımdır sana kim bilir ve belki ne çok kızdırmışımdır ![]() Ama yine de her şeye rağmen ve tabii ki herkese rağmen, sevmekten vazgeçmedim seni ![]() Ve biliyorum ki sen de beni ![]() Aslında hiçbir gün gecenin bir yarısı seni kaybetme korkusuyla ter içinde uyanacağımı düşünmedim ben ![]() ![]() Hani söz vermiştin ya bir kere bana, sarılıp sımsıkı asla gitmeyeceğim ve gitmene izin vermeyeceğim diyerek alnıma sıcacık bir öpücük kondurmuştun güvenle de; ben kocaman bir gülümseme ile cevap vermiştim ya sana… İşte o zamandan beri korkmuyordum hiçbir şeyden ![]() Ve o günden beri, hiç bu korkuyla baş başa kalacağımı düşünmedi yüreğim ![]() Belki de şimdiki çaresizliğimin ana nedeni bu kim bilir, belki de hep var olacağın düşüncesi ile tüm güçsüzlüğümü attım kenara da; sırtımı dayayıp sana, hep arkamda olduğunu bilmek huzurla doldurdu içimi ![]() Sen kendimi hep iyi hissetmemi sağladın varlığınla ![]() ![]() ![]() Off… Yazamıyorum hala, bak ne kadar da uzak kelimelerim, aslında düşüncelerim ne kadar da basit ![]() ![]() Aslında içimden geçenler… İçimden geçenler küçücük bir kız çocuğunun çığlıkları ile gözyaşı olup akıyor yanaklarıma ![]() Öyle ki yırtıyor benliğimin tüm zerrelerini ve ben yine de susuyorum… Yazmıyorum… Uzun zamandır yazmıyorum ![]() Senin gidebilme ihtimalini öğrendiğimden beri hiçbir şey yazamıyorum ![]() Ve her gece bir çocuk dikilip karşıma ağlıyor, deli gibi ağlıyor yüreğimde ![]() Çığlık çığlığa sesleniyor sana… Baba seni çok seviyorum, ne olur gitme… Ben kulaklarımı tıkıyorum, çünkü senin gidebilme ihtimalini hiç sevmiyorum… Sen de sevme ne olur, hani gitmemeye söz vermiştin ya o küçük kızına, büyüse de verdiğin sözü unutma ve gitme ![]() Çünkü başa çıkamaz sensizliğin acısıyla ![]() ![]() Bu yüzden gitme ![]() Sakın bizi terk etme ![]() Küçük bir kız çocuğu bağırıyor içimde feryat figan, baba gitme… Sakın gitme… Bizi terk etme… Daha büyümedim ben, hem bak gitmezsen söz polis olacağım bu sefer ![]() ![]() ![]() ![]() Gitme, gitme ki gör… Bırak benimle gurur duyabilmeni sağlayayım sana ![]() ![]() Gitme, gitme ve gör; senin de ne kadar önemli olduğunu bizler için ![]() Hem bana takıldığında kızmayacağım da sana artık, sinirlendirmek için ne yaparsan yap kızmayacağım, hatta istediğin kadar kızdır beni ![]() Yeter ki gitme… Gitme yeter ki, sakın bizi bırakma burada sensiz… Yada boş ver her şeyi, bir neden sunmam gerekmez ki sana ![]() Sen babamsın, sen güç verensin yüreğime ![]() ![]() ![]() Seni seviyorum ben, çok seviyorum ve gitmeni istemiyorum anla ![]() Hatta hani dersin ya hep sen… İzin vermiyorum… Evet yanlış duymadın beni, izin vermiyorum gitmene ![]() Hakkın yok çünkü beni sensiz bırakmaya, hiçbirimizi çaresiz bırakıp gitmeye hakkın yok; hastaysan iyileşmeyi bilmelisin… Sen babasın, güçlü olansın ![]() Hastalansa bile vazgeçmeyen güçlü olmaktan ![]() Kızlarını asla bırakmayan ![]() Bu yüzden izin vermiyorum ben gitmene ![]() Büyüdüğüme bakma baba, hala küçücük bir kız çocuğuyum ben ![]() ![]() Bu yüzden gitme ![]() Ne olur gitme, güçlü ol ve yen bu içine düştüğün durumu ![]() Hani horlamandan dolayı uyuyamazdım ya eskiden, şimdi horlamadığın anda kalkıyorum yatağımdan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elimde değil, istemiyorum gitmeni, ben hiç sensiz kalmadım çünkü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkularım, bak yine çıktılar gün yüzüne ![]() Susuyorum bu yüzden, çünkü gerçek olmalarını istemiyorum ![]() Susuyorum çünkü biliyorum sen kızın üzülse hissedersin, içimdeki küçük çocuğun çığlıkları duyarsın mutlaka ve terk etmezsin onu ![]() Ama o söylemekten korkar, düşünmekten hatta bu nedenle kelimelerini atar çöpe ![]() Bu yüzden yazmaz uzun zamandır ![]() Bu yüzden yazamaz… Sırf sen gitme diye, yada gitme ihtimalini düşünmek bile yorduğu için onu, çok üzdüğü için susar kızın ![]() Anla işte; yazmıyorum uzun zamandır, aslında yazmak istiyor ama durduruyorum yüreğimi ![]() Hani dökersem içimi tüm korkularımın gerçekleşmesinden korkuyorum ![]() Seni kaybetmekten… Sensizlikten, evet sensizlikten çok kokuyorum ![]() Lütfen bırakma beni sensiz, ne olur bu yüzden gitme ![]() Sakın yatacağın o masada bizi terk etme ![]() Ve sakın unutma, sen dünyada sevmekten vazgeçmeyeceğim tek adamsın… Çünkü sen babamsın… Ve kızın sensizlikten çok korkuyor baba ![]() ![]() ![]() Meral Bilgiç |
![]() |
![]() |
|