![]() |
Sağır Ve Dilsiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağır Ve DilsizMağara duvarına resim yaparak daha iyi anlaşıyorlardı sanırım ![]() Kimsenin kimseyi anlamadığı, anlayamadığı, anlamak istemediği günler yaşıyoruz ![]() Kimse kimseyle konuşamıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Gökçek-Kılıçdaroğlu tartışmasından utandım ![]() ![]() ![]() Gazete okumaktan, kanallar arasında dolaşırken rastladıklarımdan, herkesin herkese akıl öğrettiği, yukarıdan baktığı, burun kıvırdığı yorumlardan, yalancılardan da çok usandım artık ![]() Eşit olmayan koşullarda, eşit olmayan sıkletlerde dövüşen “taraf”lardan da ![]() ![]() ![]() Bir restoranda yemek yerken ya da kahve içerken hiç konuşmayan bir çift gördüğümde anlıyorum hemen onların evli ya da uzun zamandır beraber olduklarını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bastırmak, susturmak, korkutmak için üst perdeden, yüksek tondan, çirkin lügattan konuşanları görünce de anlıyorum hemen asıl kaybeden duruyor karşımızda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçen gece İzzet Çapa çıkmış Okan Bayülgen’in programına ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye’nin yüzleri içimizi de belirliyor aslında böyle ![]() Biz gerçek anlamda sohbet edemiyor, diyalog geliştiremiyoruz ne yazık ki ![]() ![]() ![]() İnsanları konuşturmakla görevli kişiden başlayarak işte hepimizin hemen her gün her olayda gördüğü gibi kimsenin kimseyi dinlemeye tahammülü yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konuşmanın yarısı dinlemektir ![]() Karşımdaki ne diyor, ne demek istiyor ve ben ne anlıyorum? Dinlemediğimiz için anlamıyor ve bağırıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Bir arkadaşım, çocuğu geç konuştuğu için telaş etmişti vaktinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendini ifade etmeyi öğrenememiş bir toplumun bir de dinleme özürlü çocukları olarak bağırıp duruyoruz ama kim anlıyor kim dinliyor belli değil ![]() |
![]() |
![]() |
|