![]() |
Hayat Ve Ben |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat Ve BenOtuz beşime bastım geçen hafta ![]() ![]() ![]() İlk yarı bitti: Hayat: 1 - Ben: 0! ![]() ![]() Ama belliydi böyle olacağı… Nicedir başlamıştı belirtiler: Yolda çocuklar "Amca şu topu atıversene" diye seslendiklerinde kuşkulanmıştım ilkin… Sonra saçlarımdaki beyaz teller tescilledi yarı yolun ufukta göründüğünü, Baktım; lise fotoğraflarım sararmış, sınıf arkadaşlarım yaşlanmış ![]() Eş dost sohbetlerinde sağlık ve çocuk konuşulur olmuş, seyahat ve aşk yerine ![]() ![]() ![]() Gök gibi gürlemeye alışkın müzik setimin ses düğmesini kısar olmuşum, içimdeki uçurtmanın ipini çekercesine ![]() ![]() ![]() Bizim zamanımızda diye başlayan nutuklar atmaya başlamışım mezuniyet törenlerinde, -Hayret daha dün değil miydi benimkisi?- Yıllar yılı dudak büktüğüm "ölümden sonra hayat" masallarına kulak kabartmaya başlamışım gizliden gizliye ![]() ![]() ![]() İple çektiğim Haziranlara sırt çevirmişim… Yaşamın orta sahasına girmişim, irkilmişim ![]() ![]() ![]() Ruhumun ikizleri yine çekiştiriyorlar kollarımdan; Biri, "Daha ne gördün ki" diyor yüzünde papatyalarla, “Asıl şimdi başlıyor hayat! ![]() ![]() ![]() Lakin "Buydu görüp göreceğin" diye efkarlanıyor öteki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşı genç olanlar 35'e uzak durduklarını sanarak "Sahi oldu mu o kadar? Hiç göstermiyorsun" tesellisindeler ![]() 35'le çoktan tanış olanlarsa "Hayata hoş geldin" pankartlarıyla karşılamadalar ![]() ![]() ![]() İlk yarı sadece bir ısınmaymış meğer: Asıl ikinci yarıda anlaşılırmış tadı, hayatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bense şaşkın ![]() ![]() ![]() ![]() Son dönemde kim bilir kaç kez eski anıları yaralı ele geçirdim, belleğimin derinliklerinde? ![]() ![]() Kim bilir kaç kez kendime yakalandım, kendimden kaçarken? ![]() ![]() Ve sustum vicdan sorgularında ![]() ![]() ![]() Aksisedamla bile dertleşmedim ![]() ![]() ![]() ![]() Sanki hayat değil, Körfez Krizi mübarek: Bir koyup, beş alıyorsun ![]() ![]() ![]() Yaşıyor, seviyor ve seviliyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa -herkes bilmezden gelse de- skoru belli oyunun: 30'larda dedeni ve nineni kaybediyorsun, 40'larda anneni ve babanı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi devre arası, yolun yarısı ![]() ![]() ![]() Bugüne dek ancak tanıştık hayatla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Göğsüme madalya gibi dizdim hatalarımı ![]() ![]() ![]() Zaferlerim onlar benim, olgunluğumun yapıtaşları ![]() ![]() ![]() Ve derin bir yara gibi sakladım başarılarımı ![]() ![]() ![]() Asansör çıkarken yukarı, dönüp bakmadım bile aşağı ![]() ![]() ![]() Dönmesin diye başım ![]() ![]() ![]() Ben istikballe arkadaşım ![]() ![]() ![]() Ne var ki her şey yarım ![]() ![]() ![]() Hayat da yarım, sevdalar da ![]() ![]() ![]() Daha diyeti ödenmedi sevinçlerin ![]() ![]() ![]() İhanetlerin hesabı sorulmadı ![]() ![]() ![]() Nazım'ın dediği gibi, "Kopardım portakalı dalından ama, kabuğu soyulmadı, sevdalara doyulmadı ![]() ![]() ![]() "Doydum diyen görmedim ki ben zaten ![]() ![]() ![]() Lakin gel de zamana anlat bunu ![]() ![]() ![]() Sahi nedir bu telaş, bu kin? Sanki ölüye can yetiştireceksin ![]() ![]() ![]() Baktım ikinci yarı kapıda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doldurdum bir kara kutuya 35 yılın hesabını ![]() Acılar, sancılar bir çekmecede, sevdalar diğerinde ![]() ![]() ![]() Bir yerde hüzünler ve korkular, bir üstte sevinçler ve zaferler ![]() ![]() ![]() Kat kat, dizi dizi dizdim kullanılmış takvimlerimi, Sabırla kapattım kutuyu, sevgiyle mühürledim ağzını ![]() ![]() ![]() İlk yarı bilançom o benim: Yangında ilk kurtarılacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarımlar tam olduğunda kara kutuyu açıp bakanlar teşhis koyacaklar halime ![]() ![]() ![]() "Çok mutlu olmuş, fazla yüksekten uçmuş zavallı" diyecekler Ya da, "Sebepsiz alçalmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat kara kutu ancak bir kısmını söyleyecek hikayenin ![]() ![]() ![]() Kalanı benimle gelecek ![]() ![]() ![]() Dağların yamaçlarına savuracağım en mahrem hatalarımı ![]() ![]() ![]() Reyhanlar saklayacak sırlarımı ![]() ![]() ![]() Skoru bir tek Ege'nin suları bilecek ![]() ![]() ![]() Denize kavuşabilirse eğer içimdeki nehir ![]() ![]() ![]() HAYAT: 0 - BEN: 1 Can Dündar |
![]() |
![]() |
|