![]() |
Fakir Balıkçı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fakir BalıkçıVaktiyle bir adam ve karısı vardı ![]() İçinde oturacak evleri yoktu ![]() Tarlalarda yaşıyorlardı ![]() ve bir ağacın dibinde uyuyorlardı ![]() Adam balık tutardı ![]() O(E) bir balıkçıydı ![]() Adam mutluydu ![]() Balıkçı diyordu ![]() İnsanlar niçin evlerde yaşarlar ![]() Bu ağaç benim evimdir ![]() Niçin yatakta uyurlar ![]() Tarlalar benim yatağımdır ![]() Fakat karısı mutlu değildi ![]() Niçin fakir bir balıkçıyla evlendim ![]() "Evimiz yok,yatağımız yok" diyordu ![]() Bir gün balıkçı balık tutmak için denize gitti ![]() Ağını suya koydu ![]() Sonra bir taşın üstüne oturdu ![]() Güneş sıcaktı ![]() ve uykuya daldı ![]() Uyandığı vakit o(e) ağını aldı ![]() ağda bir balık vardı ![]() o büyük ve altındandı ![]() güzel bir balık ![]() Çok mutluydu ![]() Bu güzel balığı görünce ![]() karım memnun olacak ![]() O zaman balık konuştu ![]() "İyi Adam," ![]() "beni öldürme" ![]() "Beni tekrar denizin içine koy" dedi ![]() Balıkçı " Sen konuşabilir misin?" ![]() "Konuşabilen bir balık görmedim" dedi ![]() Balık, "İyi adam,beni tekrar denizin içine koy" dedi ![]() Balıkçı "Konuşabilen bir balığı yemem," dedi ![]() "Git" ![]() "Konuşabilen bir balığı öldüremem" ![]() Sonra balığı tekrar denizin içine attı ![]() Balıkçı o gece karısına döndü ![]() Balığı yoktu ![]() Bu yüzden yiyecek yemekleri yoktu ![]() Karısına , "Bir balık tuttum,fakat balık konuştu" ![]() "Bu yüzden onu tekrar suyun içine attım" ![]() "Konuşabilen bir balığı öldüremedim" dedi ![]() Balıkçının karısı "Konuşabilen bir balık sihirbazdır" ![]() "O balık değildi" ![]() "O bir sihirbazdı" dedi ![]() Balıkçı "Onun bir sihirbaz olup olmadığını bilmiyorum" dedi ![]() "Balık bir sihirbaz olduğunu söylemedi" ![]() Adamın karısı "O bir sihirbazdı" dedi ![]() "Ondan birşey istedin mi?" ![]() Adam "Ondan bir şey istemedim" dedi ![]() Adamın karısı "Niçin tarlalarda yaşıyoruz? "dedi ![]() "Ondan(E) bir kulübe istemelisin" ![]() Ertesi gün , balıkçı tekrar denize gitti ![]() Taşın üstünde durdu ve bağırdı ![]() "Denizin adamı , bana gel " ![]() O zaman balık başını sudan dışarı çıkardı ![]() ve ona sordu "Ne istiyorsun" ![]() Balıkçı " Ben hiçbir şey istemiyorum" dedi ![]() "fakat karım bir kulübede oturmak istiyor" dedi ![]() Balık "Karına dön" dedi ![]() "Onu(k) bir kulübede bulacaksın" ![]() Balıkçı ağacına döndü ![]() Ağaca yakın bir kulübe gördü ![]() O yeni bir kulübeydi ![]() Çok güzel bir kulübeydi ![]() İki güzel pencersi ve güzel bir kapısı vardı ![]() Arkada güzel çiçeklerle dolu güzel bir bahçe vardı ![]() Kulübeye yakın tavuklarla dolu küçük bir tarla vardı ![]() Kulübenin içine girdi ![]() Bir oda vardı ![]() Pencereden güneş ışığı giriyordu ![]() ve oda ışık doluydu ![]() Karısı masada oturuyordu ![]() Balıkçı "Şimdi mutlu olmalısın" dedi ![]() Karısı, Güzel bir kulübe ," dedi ![]() Birkaç gün için balıkçının karısı mutluydu ![]() Sonra bir gece balıkçı eve geldi ![]() Karısı ona ![]() "Bu küçük kulübede mutlu değilim" ![]() "Tavuklar odamda koşuyorlar" ![]() "Güzel bir evde yaşamalıyız" ![]() "Derhal balığa git ve bir ev iste" dedi ![]() Balıkçı denize gitti ![]() Taşın üstünde durdu ve bağırdı ![]() "Denizin adamı,bana gel" ![]() Balık başını sudan çıkardı ve sordu ![]() "Ne istiyorsun" ![]() Balıkçı, "Ben bir şey istemiyorum" ![]() "Fakat karım bir ev istiyor" ![]() Balık "Karına dön" dedi ![]() "Onu bir evin içinde bulacaksın" ![]() Balıkçı kulübesine döndü ![]() Kulübenin olduğu yerde bir ev gördü ![]() Taştan yapılmış çok güzel bir evdi ![]() Kapının yanında güller vardı ![]() Evin yanında güzel bir bahçe vardı ![]() Bahçe kırmızı ve mavi çiçeklerle doluydu ![]() Evin iki kapısı vardı ![]() önde bir ve yanda bir ![]() Önde altı pencere vardı, ![]() arkada altı ![]() Balıkçı karısını evin içinde buldu ![]() "Şimdi güzel bir evin var" ![]() "Mutlu olmalısın" dedi ![]() O(K) ,"Evin dışı güzel" ![]() "Fakat içerdeki odalar çok büyük değil" dedi ![]() Birkaç gün için balıkçının karısı mutluydu ![]() Sonra "Güzel bir evde yaşıyoruz" ![]() "Fakat sen bir balıkçısın" ![]() "ve ben bir balıkçının karısıyım" ![]() "Kimse bizi görmeye gelmiyor" ![]() "Sokakta kimse benimle konuşmuyor" dedi ![]() Balıkçı "Ne istiyorsun" diye sordu ![]() "Senin kral olmanı istiyorum" ![]() "O zaman ben kraliçe olacağım" ![]() "Büyük bir evde yaşayacağız" ![]() İstediğimizi elde edeceğiz ![]() Ne dersek yapacaklar ![]() Odalar uşaklarla dolu olacak ![]() Ne istersek yapacaklar ![]() Balıkçı , "Bir kıral olmak istemiyorum" ![]() "Bir balıkçı olmak ve tarlalarda yaşamak istiyorum" ![]() Karısı,"Fakat ben bir kraliçe olmak istiyorum" dedi ![]() Balıkçı denize gitti ![]() Taşın üzerine oturdu ve ![]() "Denizin adamı,bana gel" ![]() O zaman balık başını sudan dışarı çıkardı ve ![]() "Şimdi ne istiyorsun" ![]() Balıkçı , "Ben bir şey istemiyorum" ![]() "Fakat karım onu bir kraliçe yapmanı istiyor" dedi ![]() Balık,"Onu bir kraliçe yapacağım" ![]() "Geri dön" ![]() "Onu bir kraliçe olarak bulacaksın" dedi ![]() Balıkçı geri gitti ![]() Büyük bir ev buldu ![]() Kapıda uşaklar vardı ![]() İki uşak balıkçıyı evin içine götürdü ![]() ve başka iki uşak onu büyük bir odaya götürdü ![]() Karısı orada oturuyordu ![]() Bir kraliçenin elbiselerine sahipti ![]() Balıkçı ,"Şimdi mutlu olmalısın" dedi ![]() "Bir kraliçesin" ![]() "Bu büyük eve ve bütün bu uşaklara sahipsin ![]() Birkaç gün için mutluydu ![]() Güneş vardı ![]() Bahçeye gitti ![]() ve kırmızı ceketli uşaklar onunla gittiler ![]() Sonra yağmur yağdı ![]() Günlerce yağdı ![]() Güneş yoktu ![]() Bahçeye gidemedi ![]() O zaman balıkçının karısı,"Ben bir kraliçeyim" ![]() "bu yağmuru istemiyorum" ![]() "Güneşi istiyorum" dedi ![]() Balıkçıya,"Git,balıktan beni güneşin kraliçesi yapmasını iste" ![]() "O vakit istediğim zaman güneşe sahip olabilirim"Balıkçı denize gitti ![]() Taşın üstünde durdu ve ![]() "Denizin adamı ,bana gel" dedi ![]() O zaman balık başını sudan dışarı çıkardı ve ![]() "Şimdi ne istiyorsun" ![]() "Konuş!" dedi ![]() Balıkçı ,"Karım,onu Güneşin Kraliçesi yapmanı istiyor" dedi ![]() Balık ,"Karın mutlu olmayacak" ![]() "Tekrar tarlalara gideceksiniz" ![]() "ve bir ağacın dibinde uyuyacaksınız" dedi ![]() Balıkçı geriye döndü ![]() Büyük ev ve bahçeler orada değildi ![]() Karısı bir ağacın dibinde oturuyordu ![]() Yağmur yoktu ![]() Tarlalarda çiçekler ve güneş ışığı vardı ![]() O(K) "Bütün bu uşaklardan uzak olmak iyi" ![]() "Gökte parlayan güneşe bak" ![]() "Şimdi mutluyum" dedi ![]() |
![]() |
![]() |
|