|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| anlamalıydım, dudağım, sevmediğini, topalladığında |
Topalladığında Dudağım Anlamalıydım Beni Sevmediğini |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Topalladığında Dudağım Anlamalıydım Beni SevmediğiniDünya olanca hızıyla dönüyor ![]() ![]() Umurunda bile değilim![]() ![]() Toprağımı yadırgıyorum buralarda Kanıksanmış, kabule yaltaklanmış yaşamlar hakettiği küfrü yiyor benden Acil durumlarda kırılabilecek camekanlar olmadı hayatımda Yüzümde serseri mayın izi Topalladığında dudağın, anlamalıydım beni sevmediğini![]() ![]() ![]() Yoksunluğumun bilmem kaçıncı günü bugün Senden ıradıkça korkunun eli ensemde![]() ![]() Dışarısı ayaz Ruhum kırağıya çalıyor, kendi adımını unutmuş, kendi yerinden kovulmuş sanki![]() Günün yamacına çıktım soluksuz, zirvesinde siyahı gördüm Fısıldadığımda adını, bedenimden düştüm! Gerçeğin yansıması hayaline vurduğunda sesini yüreğime sermiştin çoktan Üstüme çöken bu sessizliğin; gülümseyişinin sonuna rast geldiğini bilmeliydim![]() Karnımda kıpırdanan bir hayata döndüm yüzümü Sancısını mavi sandım, güldüm![]() ![]() Mutlu olduğunda gözlerime akan maviydi teninin rengi, unutmadım gülüm![]() ![]() ![]() Sana çarptığında ruhum çoktan ölmüştüm Oysa öpüşünle sarılmalıydı yaram Elimi tutmayı başarabilseydin eğer, tuttuğunda dirilebilseydim![]() Ölgün ruh nasıl sevilirdi ki aşkın oynak kokusu burnunda tüterken? Yakarıya kilitlenmiş dişlerimi gıcırdatırken sus dedin; Sus-tum ![]() ![]() ![]() Bende kaldıkça çoğalan bir ıssızlık gibi yazdıklarım Şimdi onu sana verme zamanı Okuduğunda bu günlüğüne, bir günlüğüne, beni unuttuğunu hatırlaman için![]() Bilerek yaşadığın yazgına ağıtlar yakma! Askıda kalmış sevda sözlerimin; sonuna koşan rüzgara konuşan yapraklarda titrediğini düşün! Düşündüğünde gülümse! Gülümsediğinde sus! |
|
|
|