![]() |
Hayat Bazen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat BazenHayat Bazen Yaşanan andır, anı yaşamaktır ![]() Hayat nedir ki, Sabah erkenden kalkmış olmanın mahmurluğunda, suluğu, beslenme çantası olmayan yaa 5 saat için ne suluğu ne beslenmesi diyen ilkokul çocuğudur ![]() Hayat, fabrikanın yolunu tutmuş tek derdi evini geçindirmek olan pos bıyıklı amcanın sert bir şekilde boğazını temizleyip tükürdüğü koyu balgamdır ![]() Hayat nedir ki, Bir belediye otobüsünde her gün gördüğü, aşık olduğu kıza hiçbir şekilde sevdiğini söyleyemeyecek olmanın acısını, kahretmişliğini içine gömen liseli gencin yüzündeki sivilcelerdir ![]() Bir otobüs durağında bekleyen onca insanı umursamadan uyanıklığa verip bir şekilde kendini içeriye atabilmenin telaşındaki sahtekar yolcudur ![]() Bu kadar kötü müdür hayat ![]() Değildir elbet ![]() ![]() Mesela ![]() Bir semt pazarının akşama bıraktığı çöpleri temizleyen yüzü gözü kapalı kim olduğunu anlaşılmayan, yanından geçenlerden uzak durmaya çalışan adama yaklaşıp kolay gelsin abi, hayırlı akşamlar dedikten sonra yüzünü kaldıran o adamın sapsarı dişlerini görebilmektedir mutluluk ![]() Hayat nedir ki, Dizmişsindir elini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baba bi çekersin kupa kızı ![]() Alırsın jokeri eline ![]() Koyarsın yere 14 kâğıdı ![]() Alın ulan ben bittim ![]() Her el yaşanan o alışala gelmiş şaşkınlık hâkim olur bir süre ![]() Derken biri atlar oradan, lan oğlum sen yere kağıt atmadın ![]() İşte tam o esnada elinde tuttuğun jokeri indirirsin masanın üstüne laaapp diye ![]() All bu da sana girsin ![]() Karşında zort olmuş üç sevgili arkadaş ![]() Bir da sağ yumruğa sol elinle bi kapatırsın şşaaakk diye ![]() Keyif budur ![]() Mutluluk da bunun gibi bir şeydir zaten ![]() Hayat basittir ![]() Hayat yolda yürürken önünden giden küçük çocuğun hislerinin neler olduğunu düşünebilmek kadardır yollar ayrılana dek ![]() Bazen görebilmektir mutluluğu bir küçük hediyeyle çocukların gözünde ![]() Ayrıntılardadır hayat ![]() Boş vermektir bazen ![]() Kızıp darıldığında birilerine tüm insanların da hüzünlü olduğunu düşünebilme tadında ![]() Öyle çok seversin ki yan yana geldiğinde sarılıp kucaklaşmak istersin ![]() Ona dokunup ağlamak, ne kadar çok sevdiğini söyleyip hıçkıra hıçkıra tüm şiddetinle ![]() Yapamamaktır belki de hayat ![]() Yapamazsın ![]() Hala bir özür borcun olduğunu düşürsün annene ![]() Yıllar önce kalbini kırıp kapıyı çarpıp gittiğinde ![]() Aradan seneler geçmiştir belkide ![]() Unutmuştur zaten anne sever her şeyiyle yine seni ![]() Ama kızarsın işte kendine ![]() Anne seni o kadar o kadar çok seviyorum ki özür dilemek zor geliyor bana ![]() Sen bensin annem, ben seninim anne ![]() Hayat sensin işte ![]() Yaşadıkların, gördüklerin, hissettiklerin, ulaşabildiklerin, ulaşamadıkların, yaşamadıkların, yaşamayacakların, hataların, günahların, sevapların ![]() Polyanacıları, realistleri, pesimistleri, optimistleri tuttuğunuz yerde öpün tüm insanlık adına ![]() Kategorize etmesinler bizi bir daha ![]() |
![]() |
![]() |
|