![]() |
Arkadaşlık Ve Sevgililik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arkadaşlık Ve SevgililikArkadaşlık şakaya gelir sevgililik gelmez! Dışarıda sulu kar vardı ![]() Bir kafeye sığındım ![]() Kahvemi alıp oturuyordum ki, yandaki masada saatlerdir kaynattıkları belli iki kızdan sarışın olanı ötekine doğru eğildi ve ![]() ![]() ![]() Can alıcı lafı etti ![]() " Hiç emin değilim; iyi arkadaşlar birdenbire iyi sevgililere dönüşebilirler mi acaba? " Öteki kız alçak sesle bir şeyler söyledi ![]() Zaten o lafın çağrışımlarından ötesi ilgilendirmiyordu beni ![]() ![]() Hayır! Yanlış anlamayın ![]() Öyle uzun bir arkadaşlıktan çıkıp sevgili ilişkisine geçme deneyimim olmadı! Bu ihtimal hep ürküttü beni; çekindim, kaçtım, ittim ![]() ![]() Ama bir aşktan çıkarken " keşke sevgili değil arkadaş olsaydık, birlikte daha mutlu olur, daha çok eğlenirdik " demişliğim var ![]() Bunu canım yanarak söylediğim de oldu, gayet soğuk ve haklılığından emin bir bilinçle söylediğim de ![]() ![]() ![]() O yüzden arkadaşlık rayında yol alıp sevgililik istasyonunda duranlara bakarken merak eder ve içimden şöyle sorarım: Eskiden birlikte olmak onları eğlendiriyordu, şimdi nasıllar acaba? Hâlâ eğleniyorlar mıdır? Onlar da gün gelip " keşke arkadaş kalsaydık " diyecekler midir? Günümüz yaşantısında mesafe düşük, duygular ve arzular şelale, " sürtünme ısısı " ise çok yüksek, malum ![]() Bazen birdenbire alev alıyor ortalık! Ama işte tam o noktada galiba bir konuyu unutuyoruz: Arkadaşlık eğlendirir insanı; oyalar, oyunlar üretir, rahatlatır ![]() sevgililik denen şey (tabii çocukça flörtleri kastetmiyorum burada) eğlence, oyalanma, rahatlama alanı değildir; oyun hiç değildir ![]() O yüzden arkadaşların sevgili olması, özünde arkadaşlığın " bozulması "dır ![]() Hem kabul edelim ki, modern dünyada aşkın acılarından söz ettiğimizde, bu sadece âşıkların acıları anlamına gelmez ![]() ![]() Çünkü düşmanları ndan çok çekiyor aşk! Ne onlar? Şefkat, cinsellik ve " iyi vakit geçirmek arzusu " denen modern hastalık! Bu açıdan baktığımızda biliriz ki, arkadaşlar " iyi vakit geçirirler " ama ya sevgililer? Arkadaşken birlikte çok canlı, çok neşeli olanların sevgili olunca mızmız bir boğuculuğa sürüklendiklerine çok rastladım ![]() Haşmet Babaoğlu |
![]() |
![]() |
|