Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arkadaşlık, sevgililik

Arkadaşlık Ve Sevgililik

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlık Ve Sevgililik

Arkadaşlık şakaya gelir sevgililik gelmez!

Dışarıda sulu kar vardı

Bir kafeye sığındım

Kahvemi alıp oturuyordum ki, yandaki masada saatlerdir kaynattıkları belli iki kızdan sarışın olanı ötekine doğru eğildi ve

Can alıcı lafı etti

" Hiç emin değilim; iyi arkadaşlar birdenbire iyi sevgililere dönüşebilirler mi acaba? "

Öteki kız alçak sesle bir şeyler söyledi

Zaten o lafın çağrışımlarından ötesi ilgilendirmiyordu beni Çünkü hızla kendi içime kapanıp anılarıma dalmıştım

Hayır! Yanlış anlamayın

Öyle uzun bir arkadaşlıktan çıkıp sevgili ilişkisine geçme deneyimim olmadı!

Bu ihtimal hep ürküttü beni; çekindim, kaçtım, ittim Böyle ilişkilerin yanından teğet geçmeyi tercih ettim

Ama bir aşktan çıkarken " keşke sevgili değil arkadaş olsaydık, birlikte daha mutlu olur, daha çok eğlenirdik " demişliğim var

Bunu canım yanarak söylediğim de oldu, gayet soğuk ve haklılığından emin bir bilinçle söylediğim de

O yüzden arkadaşlık rayında yol alıp sevgililik istasyonunda duranlara bakarken merak eder ve içimden şöyle sorarım: Eskiden birlikte olmak onları eğlendiriyordu, şimdi nasıllar acaba? Hâlâ eğleniyorlar mıdır?

Onlar da gün gelip " keşke arkadaş kalsaydık " diyecekler midir?

Günümüz yaşantısında mesafe düşük, duygular ve arzular şelale, " sürtünme ısısı " ise çok yüksek, malum

Bazen birdenbire alev alıyor ortalık!

Ama işte tam o noktada galiba bir konuyu unutuyoruz: Arkadaşlık eğlendirir insanı; oyalar, oyunlar üretir, rahatlatır Fakat

sevgililik denen şey (tabii çocukça flörtleri kastetmiyorum burada) eğlence, oyalanma, rahatlama alanı değildir; oyun hiç değildir

O yüzden arkadaşların sevgili olması, özünde arkadaşlığın " bozulması "dır Ondan sonrası iyi olur, kötü olur, ayrı!

Hem kabul edelim ki, modern dünyada aşkın acılarından söz ettiğimizde, bu sadece âşıkların acıları anlamına gelmez Aşkın kendisinin de acıları vardır

Çünkü düşmanları ndan çok çekiyor aşk!

Ne onlar?

Şefkat, cinsellik ve " iyi vakit geçirmek arzusu " denen modern hastalık!

Bu açıdan baktığımızda biliriz ki, arkadaşlar " iyi vakit geçirirler " ama ya sevgililer?

Arkadaşken birlikte çok canlı, çok neşeli olanların sevgili olunca mızmız bir boğuculuğa sürüklendiklerine çok rastladım Neden?

Haşmet Babaoğlu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com