![]() |
Ekim Düşünceleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekim DüşünceleriSırtıma kazak alınca, anladım ki yaz bitti ![]() Kısa bir sonbahar ![]() ![]() "Kış'ın orman yanmaz" diye düşünüp avunuyorum ![]() Bilir misiniz ? "Kurumuş dallar, sarı yapraklar ![]() İşte biz bu şarkılarla büyüdük ![]() Niye kurumuş dallar, hiç düşünmedik, nedendir sarı yapraklar, hiç bilemedik ![]() Tıpkı "baltalar elimizde" gibi ![]() ![]() ![]() ![]() Allah Allah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukluk işte ![]() ![]() ![]() ![]() Okullara bu şarkıları kimin ve niçin tavsiye ettiği, ancak büyüyünce kafama takıldı ![]() ![]() ![]() Her yaz kahroldum ![]() Şimdi baltalar demode oldu ![]() ![]() Acaba diyorum, Bodrum'u, Marmaris'i, Çeşme'yi yakan bu yangıncılar, bizimle aynı sınıflarda mı okudu? Nedir bu ağaç düşmanlığı? Acaba ilham kaynağımız o şarkılar mı? Bu engin müzik terbiyesinin ilk mimarları kimdir yarabbi? 10 yılda 15 milyon genç yetiştirmekten daha zor bir iş bu ![]() Günler kısaldı ![]() Daha da kısalacak ![]() Kışın orman yangını olmaz ![]() ![]() Ne fayda? Bu yazki yanıklar, iskân'a açılırken, gelecek yazki yanıklar, yine yüreğimize saplanacak ![]() ![]() Yazdan kulağımda son kalan seda, Bakanlardan birinin "trenlere taş atmayın" diyerek çocukları uyarmasıdır ![]() Ağaç kesen, dal kıran, yaprak kurutan, parkta kanape parçalayan nesillerden gayrı, şimdi de trenlere taş atan çocuklar, 80 yıllık eğitim sisteminin aynasıdır ![]() Rauf Tamer |
![]() |
![]() |
|