![]() |
Kız Kulesi'ne Yolu Düşenlere |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kız Kulesi'ne Yolu DüşenlereUlaşılmaz olduğun için anlatılan nice hikâye ve kavuşamayan âşklara ithaf olunan nice hikâye ve kaç sevgiyi yeşerttiği, kaç sevgiyi yeşerteceği bilinmez olan, her biri adıyla anılacak nice hikâye ![]() ![]() ![]() Hero ile Leandros'a yasaklanan aşkı mı yaşatır ruhunu, yoksa Cleopatra ile aynı kadere namzet tazenin on sekizini göremeden ölümü bekleyişi mi? Atı alan Üsküdar'ı geçmiş midir, yoksa sevgine müptelâ olanlar güzelliğine mi gelmiştir? Üzerine yazılan bunca efsane midir seni mutlu kılan, yoksa doğan bu hikâye midir fark edilesi olan? Bir gece vakti yine, gece siyah yine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgili! Gönlümü yakan, adımı unutturan, dilimi bağlayan sevgili! Bıraktım senden gayrı ne varsa, vazgeçtim her şeyden ve fakat geçemedim ölümü özleten sevginden ![]() ![]() ![]() ![]() Açılıyor perde ve iniyor gece, beraberinde dönüyor bir vücut kendine yüklemsiz cümleler kuran meçhule ![]() ![]() ![]() Dalgalan sevdası kendine yeten deniz ve sus ve pus ve saklan yelkenini rüzgâra çevirmeyen nazlı dehliz ![]() ![]() ![]() ![]() Ân’a üç kala, ilk nüktenin son noktasıyla… Sevgilimin güzelliğini gittikçe artır Bela geldikçe derdine daha beter müptela et beni Vücudumu onun ayrılığında öyle hafif kıl ki Hafif esen sabah rüzgârı bile ulaştırabilsin ona beni Alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|