![]() |
Son Şarkı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Son ŞarkıSon zamanlarda gördüğüm en iyi filmin, "Karanlıkta Dans"ın bir türlü gözümün önünden gitmeyen muhteşem sahnesi: Bir tren köprüsünde Jeff, körlüğün eşiğindeki Çek mülteci Selma Jezkova'ya sorar: "- Görmüyorsun değil mi?" Kısık gözlerle sımsıcak gülümser Selma ve şarkısını söyler: "- Görecek ne var? En iyi dostunca öldürülen adamı gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İngiliz bulvar gazetelerinde efsanevi Beatles'ın gitaristi George Harrisson'ın kansere yenildiğini okuyunca anımsadım bu sahneyi ![]() ![]() ![]() "Beynindeki kanserli tümör tüm vücudunu sardı ![]() ![]() ![]() ![]() İtalya'daki evine çekilmiş ve bir dostuna "Bu kez savaşı kaybettim" demişti; " ![]() ![]() ![]() ![]() John Lennon - Paul McCartney buluşmasından sonra katılmıştı gruba George Harrisson ![]() ![]() ![]() 1950'lerin sonlarında Liverpool'da işe koyulmuşlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Savaş bittiğinde doğup 1960'larda gençliğini yaşayan kuşak, öfkesinin müziğini Beatles'ta bulmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() Artık kendi rüzgarında sürüklenen bir efsaneydi Beatles ![]() ![]() ![]() "Büyüdük, çok büyüdük, ama tükendik de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grubun dağılmasına yakın, Lennon - McCartney rekabetinden her nasılsa sıyrılıp Beatles'in en güzel bestelerinden birkaçına imza attı Harrison ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Kıpırdanışında bir şeyler / beni benzersizce cezbeder / Bana asılışında bir şeyler ![]() ![]() ![]() İstemiyorum şimdi onu bırakmayı/ Biliyorsun, nasıl inandığımı ![]() ![]() ![]() Sonra Beatles, dostların ihanetinden, yaşanmadan yiten yaşamlara kadar her şeyi gördü ve görecek bir şey kalmayınca dağılıp gitti zamanın rüzgarında ![]() ![]() ![]() John Lennon bir suikastte öldü ![]() Kalan 3'lü, ondan kalan bir teyp kaydından, 1994'te bir "son şarkı" yaptı ![]() Şarkının adı "Kuş kadar özgür"dü ![]() "Tarih oldu" denirken, geçen yılki antoloji albümüyle 20 yıl sonra yeniden müzik listelerinin zirvesine oturdu Beatles ![]() ![]() ![]() Ve geçen hafta George Harrisson "Kanserden ölecek" haberlerinden sonra ilk kez çıktı ortaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Karanlıkta Dans"ın finalini anımsadım bu kez de ![]() ![]() ![]() Müzikallerde son şarkı çalmadan salondan çıkan ve böylece filmin hiç bitmediğine inanan Selma'yı oynayan Björk'ün, darağacında çığlık çığlığa şarkı söylediği o inanılmaz finalden sonra perdede beliren iki satırlık yazıyı: "Bu son şarkı diyorlar; Çünkü bizi tanımıyorlar ![]() Sadece biz izin verirsek son şarkı olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|