![]() |
Kimsin Sen Sevgili |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kimsin Sen SevgiliKimsin sen? Sevgili ![]() ![]() ![]() Genç bir adam diyor ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilim varmıyor ama ağabey ![]() ![]() ![]() Bir yamukluk var bu işte!" İtiraf edelim ki, genç adamın söyledikleri pek yaygın bir durumun ifadesi ![]() Günümüz flörtleri fena halde tv şovlarını andırıyor ![]() Çiftler sanki ilişkilerine konuk gelmişler ![]() Oradalar, o uzun koltukta, o masanın çevresinde, seyircinin karşısında ![]() ![]() ![]() Pek hoşlar ![]() ![]() ![]() Pek oyuncular ![]() ![]() ![]() Ama reytingler alındıktan, hoş beşten sonra veda edilecek, ışıklar kapanacak ![]() ![]() ![]() Ve şov bitince herkes kendi yoluna gidecek! Şimdilerde pek moda olan " an'ı yaşamak " denilen şey de bu anlama geliyor zaten ![]() Şovdan öncesi ve sonrası yok! Taraflar için " seyirci "nin gözbebeklerinde beliren ışıltı ve onay veya haset kıskançlık ilişkilerinin karakterinden daha değerli! Bir dakika! Magazin ünlülerinin seviyeli beraberliklerinden falan değil sokaktaki insanın beraberliklerinden söz ediyorum ![]() Yeni yetmeler de, "doğru erkek yok" diye sızlanan olgun kadınlar da, hoşuna giden her kadına sevdalanan yaşını başını almış adamlar da ![]() ![]() ![]() Hepsi kafasını " seyirci "ye takmış durumdalar ![]() Hani nerdeyse " piyasa " olmasa kimse bu işlerin sıkıntısını çekmeye yanaşmayacak! " "Hakkımızda ne diyorlar? " "Nasıl görünüyoruz? " "Birbirimize yakışıyor muyuz? " "Bizi beğeniyorlar mı?" Bu sorular önemli ![]() ![]() ![]() "Onun hakkında ne biliyor, neyi seviyorum?" "Onu gerçekten seviyor, yokluğunda yanarcasına özlüyor muyum?" sorularının cevaplarına ne demeli peki! Geçiniz ![]() ![]() ![]() Toplum da bir sahne olarak algılanıyor şimdi ![]() Sahnede bir " yer "in varsa, ilişkide de " yer "in var ![]() Rolün, repliğin, sahneye koyacak bir hikayen varsa eğer ![]() ![]() ![]() O zaman sana " Sen aşıksın arkadaş " diyorlar ![]() ![]() ![]() Gerçek olup olmadığı kimin umurunda ![]() ![]() ![]() Hikaye ve rol daha önemli ![]() Zaten işler sevmek sevilmek üzerinden bozulmuyor artık ![]() Hiçbir ilişkinin sahici bir "özel"i yok ![]() ![]() ![]() Her şey toplum sahnesinde olup bitiyor ![]() O yüzden kimlik çatışmaları mahvediyor bütün ilişkileri! Bir başka genç adamı hatırlıyorum şimdi ![]() ![]() ![]() Bir dostumu ![]() ![]() ![]() Çok sevdiği kadın her şeyin kötüye gittiği bir gün ona en sert, en acımasız biçimde soruvermişti; manda kasa Mersedesi'ne çarpmış Doğan görünümlü Şahin'in içinden çıkan mahcup adama seslenen bir kodaman gibi ![]() ![]() ![]() " Kimsin sen ya! " Dostum yutkunmuş, tutulmuş, sonunda mırıldanmıştı ![]() ![]() ![]() "Ben " demişti; " sevgilin ![]() ![]() ![]() Ama öyle bir kimlik yok ki! Sevgili ![]() ![]() ![]() Bir süs bu ![]() ![]() ![]() Yeniyetmelerin ağızlarındaki şekerli sakız ![]() O kadar! Haşmet Babaoğlu |
![]() |
![]() |
|