![]() |
Belediyenin Başkanı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belediyenin BaşkanıBelediye başkanı, geniş-rahat makam koltuğunda huzursuzca kımıldandı ![]() -Ne istiyorsan, söyle amca ! -Şey, efendim ![]() ![]() -Anlaşıldı anlaşıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Yok efendim, onun için gelmedim ![]() ![]() -Eee… derdin nedir öyleyse ? -Tekerlekli sandalyesi var da, rahatça dolaştıramıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Oooo amca, her gelenin bir talebi var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ama birkaç sene demek, torunumun ve onun gibi yaşamak zorunda olanların, en güzel çağlarını evde hapis geçirmesi demek ![]() -Bak amca, ben koskoca belediye başkanıyım ![]() ![]() O sırada başkanın yardımcısı telaşlı bir halde içeri girdi; -Efendim trafikten aradılar ! -Noldu büyük bir kaza mı olmuş? Çok ölen mi olmuş, nedir bu telaşın? -Bir çocuğa araba çarpmış ![]() Başkan sakinleşerek, koltuğuna doğru adım attı ![]() -Ne yapayım yahu, her kazaya belediye başkanı mı koşacak ![]() ![]() ![]() İhtiyar adam, boynu bükük dışarı yürüdü ![]() -Efendim, …çocuk, …çocuk sizin torununuzmuş ![]() Belediye başkanı, sendeleyerek koltuğuna oturdu ![]() ![]() Titrer gibi bir sesle ; -Az önce çıkan ihtiyarı çağırın çabuk ![]() İhtiyar adam kapının önündeki koltukta başı önde oturuyordu ![]() -Buyrun ![]() -Amca, söz veriyorum kaldırımları yaptıracağım ama nolur beddua ettiysen geri al ![]() -Kırıldım ama beddua etmedim ![]() -Nolur o zaman, torunum için dua et ![]() O esnada telefon çaldı, başkanın uzanmayacağını anlayan yardımcısı telefonu açtı, sonra başkana uzattı; -Kızınız arıyor efendim ![]() Kötü haber bekleyen başkan, dudaklarını ısırarak konuştu; -Aaa ![]() ![]() -Baba, az önce kızıma araba çarptı ama… -Eee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Merak etme, sadece burnu kanamış ![]() ![]() Başkan ağlayışı duyulmasın diye hızla kapattı telefonu ![]() Yardımcısı diğer telefonu uzattı; -Efendim diğer telefonda emniyetten arıyorlar ![]() ![]() ![]() Başkan, hâlâ kapıda bekleyen ihtiyara dalgın dalgın baktıktan sonra; -Bıraksınlar, gitsin ![]() ![]() ![]() Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
|