![]() |
Bir Hüzünlü Veda |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Hüzünlü VedaFakültede rakiptik, isimlendiremezdim içimdeki duyguyu; öfke, kızgınlık, nefret ya da kıskançlık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her şeyde rekabet vardı ya, önce o öyküler yazdı, sonra ben ![]() ![]() ![]() ![]() Bakışlarında hep hüzün, bir kırılganlık, bir naz ![]() Tam da sınav zamanıydı, iki sene önceydi ![]() ![]() ![]() İçimde soğuk rüzğarlar esti, kalbim kendime küstü ![]() ![]() Anası kalakalmış, üç işsiz çocukla, dul ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra duydum, onu seven bir öğretmen burs bulmuş ![]() Ah! Gözleri hançer, yüreği pamuk Zülfiye o gün mü başladım seni sevmiye, yoksa o, anladığım gün müydü sade ![]() Silip tüm rekabeti ve soğukluğu, “Hoş geldin” demiştim, başım eğik, suçlu suçlu ![]() O sene uğraşıp, didinip toparlamış, geçmişti ![]() ![]() Son sınıfta, içimde konuşma umudu, uğraşıp durmuştum ![]() ![]() Anlamıştım, baharlar gülüşünde gizlenmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Heyhat, baktığı her gençte, içimde büyüyen korku; Başkasını mı seviyordu ! Yığıldı durdu,yığıldı, her ümidin ardında bir korku, bir sıkıntı ![]() Korkularla ve yersiz ümitlerle geçivermişti koskoca aylar, geçivermişti bir anda ![]() ![]() Son sene de Zülfiye olmuştu birinci ![]() ![]() ![]() ![]() Bir arkadaştan duydum, hemen başvuracakmış öğretmenliğe, “işe ihtiyacım var ![]() ![]() Bir daha görebilirim diye uğraştım, durdum ![]() ![]() İki ay kadar sonraydı, açıklanmıştı sonuçlar ![]() ![]() ![]() Gelmişti sonunda, yine yüzünde bir hüzün, yine hançer bakışları ![]() ![]() ![]() ![]() Gidiyordu işte, içimden kızgın nehirler akıp geçiyordu ![]() ![]() Bir kenara bırakıp nice nice korkularımı, toplayıp birikmiş cesaretimi, söyledim sonunda, onu ne çok sevdiğimi, ayrılığın ilk, umudun son gününde ![]() Biliyordum oysa karşılıksızdı sevdam, belliydi… belliydi her halinde ![]() ![]() Görür gibi baktı, görülmeyen ufuklara ![]() ![]() ![]() Sustuk, dakikalar mıydı geçen, asırlar mıydı ? Bilemedik, sustuk ![]() İnceden bir yağmur yağıyordu ![]() korkuyordum ![]() ![]() ![]() Önce bulutla kapandı üzerimiz ve bulutlar benden önce başladı, ağlamaya halimize ![]() -Yağmur yağıyor , dedi usulca ![]() -Evet , diye fısıldadım ![]() Yıllardır herkes biliyor gibiydi, sevgimi, ama yıllardır o anlayacak diye korkuyordum ![]() ![]() ![]() Bir yağmur yağıyordu inceden ince ![]() ![]() ![]() Gökkuşağını gördü , -Ne güzel , dedi usulca ![]() -Evet , dedim yine ![]() İnceden bir yağmur yağıyordu gözlerimize ![]() ![]() ![]() ![]() “Acaba” dedim, seviyor da korkuyor mu geçimden ![]() ![]() ![]() Fısıldadı yine usul usul; “Gitmem lazım, otobüs saati yakın ![]() Ah, canım, ne çok yakışır saçlarına, güller takın ![]() ![]() ![]() -Bir gün döneceğim ![]() Bir umut yakalamış gibi çırpınırken kalbim, dudaklarımdan umutsuzluk döküldü; “Belki ! ![]() -Döneceğim ![]() ![]() ![]() Sustuk, dakikalar mıydı geçen, asırlar mıydı ? Bilemedik, sustuk ![]() İnceden bir yağmur yağıyordu gözlerimize ![]() Elini uzattı, bu eli ilk defa tutmayı istemedim, tuttum ![]() ![]() -Görüşürüz , dedi ![]() ![]() Gözlerindeki yağmurları gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() Uzak diyarlarda özledim durdum onu ![]() ![]() ![]() Mektuplar yazdım ona, hiç mi sevmedi beni diye ağladım, bakıp bakıp uzaklara, sessizce, usulca ![]() ![]() Yıllarca rakip olmuştuk, ne zaman başladı sevdam, ne zaman başladı yangınım, bilemedim ![]() ![]() Sana bu son mektubum Sana bu son mektubum olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu son ![]() ![]() ![]() ![]() kişiliğimi, hasret uzadıkça yitirdim ![]() "Bu son, bu son ![]() ![]() ![]() mı ? " Bu son ![]() ![]() mektubum olduğunu, ne de cevapsızlığının son olduğunu ![]() Burda akşam erken iniyor, dağlardan süzülerek ![]() ![]() Uykusuz kalıyorum gecelerce, gözlerin gözlerimden gidene dek ![]() ![]() Gözlerim ufukta, Ilgaz’a doğru dalıyorum ![]() Memleketine Çankırı’ya bakıyorum ![]() Dağlardan gelen kurt ulumaları bölüyor uykumu sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabahlar erken oluyor burada ![]() delicesine uyandırıyor beni ![]() ![]() Memuriyetimin kaçıncı yılı burada, bilemiyorum ![]() yalan söylüyor takvimler, yalan söylüyor saatler ![]() ![]() Gönlümde nice kış yaşanıyor bahar günü ![]() düşündüğümü, baharı bensiz yaşıyor ![]() ![]() gün hep kış günü ![]() Güvensem sana, alıp başımı düşeceğim yollarına ![]() ![]() Yolların uzak, demeden, dereden-tepeden ![]() bile bakmayacaksın yüzüme, uzanmayacaksın uzanan ellerime ![]() hakkım bile kalmayacak ![]() ![]() korkuyorum sana gelmekle, taş yüreğine kibirler taşırım diye ![]() Bitiriyorum sözümü yine sitemle, yine gözlerim hayâlinde ve ezikliği umutsuzluğun, yüreğimde ![]() ![]() vefasızları unutmayı öğreneceğim; sen koşsan bana yıllar sonra, ben döneceğim, sen gelsen ben gideceğim ![]() inanamasam da ![]() ![]() ![]() öyle bir gurbetteyim kî sen yoksun ![]() Bu şehirde rüzğarlar eser senin kokunu getirmez ![]() Kızlar dolaşır caddelerinde hiçbiri sana benzemez ![]() İçim burkulur, baktıklarımda seni göremedikçe ![]() Birikir birikir, kaçar yaşlar gözlerimde ![]() Anlamam lazım diye düşündüm, anlamam; ‘karşılıksız sevda’ dan ![]() ![]() Günler kovaladı günleri, bahar bitti yaz bitti ![]() ![]() ![]() Yolum bir gün Ankara’ya düştü, rastladım bir eski arkadaşa ![]() ![]() ![]() ![]() Göç etti gönlümden ümitler bir anda, son bakışı canlandı karşımda, küçük çocukların başını okşar gibiydi yine, yine mum gibi ışıtıp çevresini eriyordu işte ![]() ![]() Orda da fedakarmış ![]() ![]() ![]() ![]() “Niçin?” diye sordum, olmalıymış gibi bir sebep ![]() ![]() ![]() Bir sabah vaktiymiş, sehpada bir Kuran, bir şiir kitabı yatakta ve gönlünde büyük ümitler, ümitler ki, şimdi çok uzakta ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
|