![]() |
Göğüs Kanseri İle İlgili Herkesin Ders Alması Gereken Küçük Bir Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Göğüs Kanseri İle İlgili Herkesin Ders Alması Gereken Küçük Bir Hikayeyaşamdan gerçek bir hikaye ![]() Orta yaşlı ve düzgün giyimli bir adam sessizce kafeye girerek köşedeki masaya oturur ![]() Garsona sipariş vermek için beklerken yan masadaki gençlerin kendisine bakarak gülüştüklerini fark eder ![]() Belli ki yakasına taktığı küçük pembe kurdele şeklindeki Rozetine gülmektedirler ![]() ısrarlı sırıtmalarına dayanamayarak elini lacivert ceketinin yakasındaki rozete götürerek, ‘Bu mu?’ diye bakışanlara sorar ![]() Yan masadakiler yüksek sesle gülerek, ‘Küçük güzel Pembe kurdeleniz lacivert ceketinize pek de yakışmış!’ diyerek sırıtmaya devam ederler ![]() Orta yaşlı adam bu sözü söyleyen delikanlıya dönerek, ‘Lütfen masama buyurun bunu tartışalım’ der ![]() Biraz önce tüm sevimsizliğiyle sırıtan delikanlı sebebini anlamadığı bir utanma ve sıkınt ı hissine kapılsa da gelip masaya oturur ![]() Adam anlaşılır ve yumuşak bir sesle, ‘Bu Rozet tüm dünyada, içinde olduğumuz ayda, kadınların arasında meme kanseri bilincini yaygınlaştırmayı ifade ediyor ![]() Ben bu rozeti annemin adına takıyorum’ der ![]() Bu açıklama karşısında başkalaşan delikanlı, ‘Çok üzüldüm, anneniz meme kanserinden mi öldü’ diye sorar ![]() ‘Hayır’ diye cevap verir orta yaşlı adam ve devam eder: ‘Annem sağ ![]() çocukken kendimi yalnız hissettiğim korkulu anlarımda her zaman başımı saklayabileceğim ve huzur bulacağım yumuşak bir yuvadır annemin memeleri ![]() Annemin sağlığı için dua ediyorum ![]() ‘Hımmm’ diye kekeler delikanlı ![]() ‘Bu rozeti karım için takıyorum’ diye devam eder orta yaşlı adam ![]() ‘Karınız da herhalde iyi’ diye sorar delikanlı ![]() ‘Evet, evet’ der adam ‘Karım benim için aşk ve sevgi kaynağı olmuştur her zaman ![]() sevgili kızımızı beslemiştir memesiyle ![]() şükrediyorum ![]() ‘Sanır ım kızınızın sağlığı için de takıyorsunuz? ‘Hayır… ![]() kaybettik ![]() Yaşının çok genç olduğunu düşünerek ihmal etmiş memesinde fark ettiği kitleyi ![]() ![]() Genç delikanlı, yüzündeki utangaç ve üzüntülü bir ifadeyle, ‘Çok üzgünüm bayım ![]() dilerim’ der… Orta yaşlı adam ‘Kızımın anısına öğünerek takıyorum Bu küçük pembe kurdeleyi ![]() ![]() evine git, karınla, kızınla, annenle konuş’ deyip cebinden çıkardığı küçük pembe kurdele rozetini uzatırken, delikanlı öne eğilir ve takmama yardım edebilir misiniz?’ diye mahçup mahçup sorar ![]() Bu öyküyü Türkiye Meme Vakfı’ndan Dr ![]() ![]() ![]() Öykünün altına bir de not düşmüş: ‘Bir mumun, diğer mumu yakarak aydınlatmasıyla kaybedeceği hiçbir şey yoktur ![]() ![]() Lütfen bu hikâyeyi yayarak diğer mumları da aydınlatın… Tüm aydınlıklar kadınların olsun…’ |
![]() |
![]() |
|