![]() |
Köy Kızı’Mı Şehir Kızı’Mı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köy Kızı’Mı Şehir Kızı’MıKöy Kızı’mı Şehir Kızı’mı - Yaşam Hikayeleri Köyde eli ayağı tutan yediden yetmişe herkes Sultan Bacı’nın evine koşuyordu ![]() - Kız sen Alaman kızın yaptıklarını daha duymadın mı? Bütün köy ahalisi Sultan Bacı’nın evine gitti diyordu ![]() İstanbul gibi büyük şehirlerde Alamanya’da çalışan ve oraya yerleşmiş köy erkekleri “ şehir kızından eş olmaz olsa da cilasına boyasına gücüm yetmez “ diyerekten gelir köy kızlarıyla evlenir alır giderlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() Alamanya’dan İstanbul Ankara İzmir’den istenince kıymete binen köy kızları bizim delikanlıların yüzüne bile bakmaz olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ne o Cumov efendi kızın 2 ayda büyüdü de gelinlik kız mı oldu deyip lafı gediğine koymuştu ![]() Cumov’da bu lafın altında kalmamış; - Ulan kızı senin oğluna verecektim de ne olacaktı ![]() ![]() ![]() Neyse biz dönelim Alaman kızı Helga ’mıza ![]() ![]() ![]() Komşu kadınlar kendi aralarında anlaşır imece usulü çalışır tezek yaparlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayağında ki terlikleri çıkarmış kadınların şaşkın bakışları içinde kendini mayısın içine atmıştı ![]() - Helga yapma çık huylanırsın hasta olursun kötü olursun filan dediler ancak söz dinleyen kim ![]() Helga mayısın içinde koşturuyor kahkahalar atıyor cıvımış mayısı avuçlayıp kollarına bacaklarına sürüyordu ![]() ![]() - Bu kız delirdi herhal dedi çık kız mayısın içinden diyerekten onu azarladı ![]() ![]() ![]() - Helga yavrum yapma her yanın yara olur ![]() - Kız oldu olacak biraz da yeseydin bari diyordu ![]() Bu bağırtıyı curcunayı duyan diğer komşular da gelmeye başlamış derken tüm köyün haberi olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalabalık gittikçe artıyordu ![]() ![]() - Bu kızın kafasına güneş geçti herhal dedi ![]() - Yok yok delirdi herhalde ![]() ![]() ![]() Ağzında iki tek dişi kalmış yaşlı bir emmi; - Ah ulan ben gençken bu kıza rastlayacaktım ki diyor çevredekiler gülmekten kırılıyordu ![]() Bir taraftan böyle yorumlar yapılıyor bir taraftan da mayısla ıslanmış haşa huzurdan her yanı belirmiş Helga’yı süzüyorlardı ![]() ![]() ![]() - Yav dedi ben İstanbul’da ki ağabeyimden dinlemiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başkası; - Belki mayısın da böyle faydaları var da bizim haberimiz yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlının söylediklerine gülüp geçtiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızın eniştesi ve ablasını bulsun diye gönderdikleri çocuk nefes nefese onları bulduğu haberini getirdi ![]() ![]() ![]() - Komm kommm ! ![]() ![]() ![]() Durumu gören eniştesi Cemal bağırarak kıza Alamanca bir şeyler söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ulan Cemal ne dedin ki kızı ağlattın edepsiz ![]() ![]() - Yok dayı dedi Cemal kızmadım ![]() ![]() ![]() Onlar gidince köylü de dağıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah olunca kızı aldılar şehire doktora götürdüler ![]() ![]() ![]() ![]() Hasan AKSOY |
![]() |
![]() |
|